Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Boer: 'Belachelijk dat mannen en vrouwen hetzelfde betaald moeten krijgen'

Laatste update:

Volgens De Boer vertegenwoordigen mannelijke internationals nog altijd een veel grotere commerciële waarde dan hun vrouwelijke collega's. Hij vindt het dan ook logisch dat de mannen daarvoor meer betaald krijgen. "Als de WK-finale van de mannen door vijfhonderd miljoen mensen wordt bekeken, en die van de vrouwen door honderd miljoen, dan is er een groot verschil. Het is niet met elkaar te vergelijken", vindt de trainer van Atlanta United. "Natuurlijk moeten ze betaald krijgen wat ze verdienen en zeker niet minder. Maar het moet gewoon zoveel geld zijn als ze verdienen."

De Oranje Leeuwinnen reikten deze zomer tot de finale van het WK, waarin de Verenigde Staten een maatje te groot waren. 28 speelsters van de VS begonnen in maart een rechtszaak om gelijke salarissen te bewerkstelligen. In het land waar De Boer werkt, is vrouwenvoetbal populair en is gelijke salariëring al jaren onderwerp van discussie. "Als het vrouwenvoetbal net zo populair is als het mannenvoetbal, dan zullen ze hetzelfde betaald krijgen. Dan zullen de reclame-inkomsten ook groter worden", stelt De boer. "Maar dat is nu niet het geval, dus waarom zouden ze hetzelfde moeten verdienen? Ik vind het belachelijk; ik begrijp er niets van."

"Ik denk dat het is begonnen bij vrouwen die minder betaald kregen dan hun mannelijke collega's, zeker bij bestuursfuncties. Daar moeten ze hetzelfde verdienen als mannen", vindt de voormalig trainer van Ajax en Internazionale. "Als je bijvoorbeeld directeur bent van een bank, dan moet je hetzelfde verdienen als een man. Je hebt voor dat beroep niet je fysiek nodig, maar alleen je hoofd. Waarom zou je dan minder verdienen met dezelfde functie als een man? Ik denk alleen dat die mentaliteit een beetje is overgeslagen naar de sportwereld, zoals in het voetbal en tennis. Maar ik zie nog steeds een verschil."

Ben je het eens met Frank de Boer?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties