Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Boer countert Arno Vermeulen: 'Jij noemt ook rechts- en linksbuitens'

Laatste update:

"Als voetballer heb je tegen Malta gespeeld en met 8-0 gewonnen en van San Marino 7-0 gewonnen. Toen stond je dus in het veld. Tegen Malta begonnen jullie met Roy, Van 't Schip, Gullit, Bergkamp en Van Basten, tegen San Marino met Roy, Overmars, Bergkamp, Kieft en Bosman. In die tijd gingen jullie met vijf aanvallers zo'n wedstrijd in", zo legde Vermeulen De Boer twee interlands uit 1990 en 1993 voor, waarin de bondscoach zelf op het veld stond voor Oranje.

Meer: Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

"Ja, dat klopt", reageerde De Boer. "Maar misschien hebben wij... Jij noemt rechts- en linksbuitens ook aanvallers. Maar als je links- en rechtsback als vleugelaanvaller spelen, kun je ze ook als aanvallers beschouwen. In het huidige voetbal moet je gewoon heel veel beweging hebben. Het is niet zo dat een buitenspeler zomaar even een mannetje voorbij gaat, dat gaat vaak met combinaties en bewegende mensen. Als de rechtsbuiten naar binnen komt, je speelt met een tien en een spits en er sluit een middenvelder aan, heb je al vier man in de zestien. Dat is normaal gesproken genoeg."

"Het wil niet zeggen dat het makkelijker wordt als je meer mensen voorin zet, want dan worden de ruimtes nog kleiner. Het draait vaak om het lokken van de tegenstander en dan via combinaties naar de ruimtes te gaan. Ik geloof er niet in dat wanneer je extra mensen voorin zet, je meer kansen gaat creëren", ging De Boer verder. Toch liet hij geen onduidelijkheid bestaan over de intenties van Oranje in Gibraltar: er moet minimaal vijf keer gescoord worden. "En het liefst meer. We moeten het tempo hoog houden en Gibraltar niet op adem laten komen."

"Uiteindelijk was die 2-0 tegen Letland geen goede uitslag, als je onze kansen ziet. We hadden met dat aantal kansen minimaal zeven goals moeten maken. Als het stroever loopt, dan moet je misschien tevreden zijn met minder. Noorwegen won hier met 0-3, bij Montenegro verloren ze met 4-1, maar wij hopen meer goals te maken", zei De Boer. Er werd gevraagd of er in de voorbereiding op het duel met Gibraltar een belangrijke rol is weggelegd voor assistent en oud-spits Ruud van Nistelrooij.

"Ruud is iemand met heel veel ervaring, zeker in aanvallend opzicht. Hij zal zeker met spelers praten over bepaalde situaties. Hoe ze het eventueel beter kunnen doen, hoe hij het zou doen op dat moment: hij praat veel met spelers. Dat gebeurt zeker. Daarnaast denk ik dat hij in het algehele plaatje een toegevoegde waarde is voor ons. Hij is heel betrokken, dat is mooi om te zien. De beleving die hij meebrengt. Hij is zeker van toegevoegde waarde", antwoordde De Boer. "Als je snel de 0-1 en 0-2 maakt, dan ebt het geloof bij hen weg. Dan gaan de koppies hangen en krijg je zelf energie."

De bondscoach maakt zich overigens geen zorgen over het kunstgrasveld in Gibraltar. "Het is niet het allerbeste kunstgras, laat dat duidelijk zijn. Maar het is ook niet zo dat je er niet goed op kunt voetballen. Ik ben er niet bang voor. Het is een soort amateurcomplex met kleine kleedkamers. Daar heb je mee te maken. We moeten zorgen dat we gefocust zijn op een goed resultaat en hopelijk met veel goals."

Meer nieuws

Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'PSV kan moeilijk nee zeggen'
7
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
9
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
21
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
14
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties