De Boer kent valse start met Inter; Mertens blinkt uit

Chievo - Internazionale 2-0
Internazionale liet de bal in de eerste helft aan de tegenstander en na een rommelige beginfase kreeg het team van De Boer de eerste serieuze kans van de wedstrijd: een schot van Eder werd uit de hoek gedoken door Stefano Sorrentino. Danilo D'Ambrisio had Inter een paar minuten later, in minuut zeventien, alsnog op voorsprong kunnen zetten. Het schot van de rechtsachter werd echter geblokt door nota bene ploeggenoot Andrea Ranocchia. Chievo liet bij vlagen aardig voetbal zien, maar kon Samir Handanovic lange tijd niet in verlegenheid brengen. Na veertig minuten had Chievo zowaar toe kunnen slaan: Riccardo Meggiorini schoot na een counter net naast en daardoor bleef het bij rust bij een brilstand.

In de tweede helft viel er wel een doelpunt te noteren: na vier minuten ontving Valter Birsa de bal van Fabrizio Cacciatore, kapte hij twee verdedigers uit en knalde hij de bal overhoeks voorbij Handanovic. Birsa had er even later zelfs 2-0 van kunnen maken, maar dit keer werd het schot van de Sloveen geblokt. Internazionale was door de achterstand op achtervolgen aangewezen, maar maakte geen aanspraak op de gelijkmaker. De formatie van De Boer kreeg eigenlijk nog maar twee mogelijkheden om langszij te komen: een scherp aangesneden vrije trap van Éver Banega ging aan iedereen voorbij en Sorrentino stopte een schot van Geoffrey Kondogbia. Na 81 minuten viel de 2-0: Birsa kapte Gary Medel uit en knalde met zijn rechter raak.

Pescara - Napoli 2-2
Napoli kende aanvankelijk een rampavond in Stadio Adriatico, maar kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd. Marek Hamsik schoot binnen de minuut rakelings naast, waarna Ahmed Benali er na acht minuten aan de andere kant 1-0 van maakte. Beide partijen kregen hierna goede mogelijkheid om toe te slaan: José Manuel Reina keerde een inzet van Cristiano Biraghi met de voet en José Callejón en Mirko Valdifiori schampten namens Napoli de paal. Pescara toonde evenwel aan een stuk doeltreffender te zijn. Na 35 minuten werd het 2-0: Gianluca Caprari schoot hoog binnen na een overstapje van Benali.

Trainer Maurizio Sarri greep na 53 minuten in en slachtofferde Lorenzo Insigne en Manolo Gabbiadini ten faveure van Arek Milik en Dries Mertens. Laatstgenoemde groeide uiteindelijk uit tot de redder van Napoli, want hij schoot de bal na een uur na een karakteristieke actie in de verre hoek en drie minuten later nam hij ook de 2-2 voor zijn rekening. De Belg tikte de bal van dichtbij binnen na een voorzet vanaf de rechterflank. Napoli leek in de slotfase nog een strafschop te krijgen na een hoog gegeven been, maar scheidsrechter Piero Giacomelli draaide die beslissing terug.

Atalanta - Lazio 3-4
Met Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna in de basis begon Lazio uitstekend aan het nieuwe seizoen en bij rust stond het al 0-3 in Bergamo. Ciro Immobile draaide na een pass van Sergej Milinkovic-Savic om zijn as en opende na een kwartier de score. Hoedt (kopbal uit een vrije trap van Lucas Biglia) en Cristiano Lombardi (rebound) kwamen hierna op het scorebord terecht. De Romeinen hadden de schaapjes op het droge, maar gaven de drie punten nog bijna weg. Franck Kessié scoorde in de tweede helft namelijk twee keer, maar verder kwam Atalanta niet meer. Door treffers van Danilo Cataldi en Andrea Petagna werd het nog 3-4.