Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Boer: 'Malen zegt dat het een goede keus was, maar dat was het niet'

Laatste update:

"We hadden een generatie met Johan Cruijff, een generatie met Marco van Basten, een generatie met Patrick Kluivert en de generatie met Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder", somt De Boer op. Hij stipt aan dat alleen Robben de afgelopen paar jaar de kar moest trekken. 'Tachtig procent' van het verval van het Nederlands elftal wijt de voormalig assistent-bondscoach dan ook aan een gebrek aan kwaliteit. De Boer predikt geduld.

De oefenmeester wijst naar Justin Kluivert, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt bij Ajax. "En dan is er nog Ryan Gravenberch, die pas zestien jaar is maar nu al de nieuwe Patrick Vieira wordt genoemd", aldus De Boer, die bij PSV talenten Pablo Rosario en Steven Bergwijn uitlicht. Hij is ook positief over Donyell Malen, maar betreurt het nog altijd dat de buitenspeler op zijn zestiende van Ajax naar Arsenal ging.

"Hij zegt nog steeds dat het een goede keuze was om naar Arsenal te gaan, maar dat was het niet", stelt de voormalig trainer van onder meer Ajax en Internazionale. "Je moet weten dat er veel meer van je wordt gevraagd, als je daarheen gaat. Op die leeftijd moet je juist elke week spelen." De Boer zegt tevens vertrouwen te houden in de 'Hollandse School', maar dat die wel gemoderniseerd mag worden. Hij neemt een voorbeeld aan een trainer als Josep Guardiola.

"Mijn broer is nog altijd betrokken bij Ajax en was de afgelopen jaren een beetje bezorgd over de manier waarop de scouting daar functioneerde. Het ging steeds meer om snelheid en kracht. Dat zijn natuurlijk belangrijke kwaliteiten, maar een speler moet ook slim zijn. Je hersens zijn nog altijd je snelste wapen. Je kunt zoveel rennen als je wilt, maar je moet ook slim handelen", stelt De Boer. "Josep Guardiola is iemand die alleen slimme spelers opstelt. David Silva is fysiek niet zo sterk, maar is wel een van de beste spelers van de Premier League."

"Je moet een goede mix hebben, maar bij Ajax ging het eigenlijk altijd om de slimme spelers en niet zozeer om de robuuste spelers. Daarom hebben ze de scouting wat aangepast. Hopelijk gaan mensen Ajax-spelers weer herkennen aan het feit dat ze vanuit de achterhoede durven te voetballen. De arrogantie van Guardiola, die voetbalt en domineert vanuit de achterhoede en met hoge buitenspelers speelt, kunnen wij ook hebben."

Meer nieuws

De 19-jarige van 100 miljoen die het middenveld van Man United moet hervormen
8
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
69
Beelden verdachte kaarten van aangeklaagde Paquetá direct grote hit op internet
6
FC Utrecht overklast Sparta en strijdt met Go Ahead om Conference League-ticket
29
FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern in strijd om Spaans international
7
Farioli noemt één ding dat hij bij Ajax-spelers wil zien: 'Dat wordt onderschat'
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties