Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer moet doorselecteren

Laatste update:

In het seizoen 2014/2015 zijn er veel jonge talenten doorgebroken in de Eredivisie. Bij sc Heerenveen staat de achttienjarige verdediger Jeremiah St. Juste al in de basis terwijl ook Tarik Kada zijn debuut al heeft gemaakt. Bij FC Twente is Hidde Ter Avest verzekerd van een basisplaats en ook Bilal Ould-Chikh laat een geweldige indruk achter. Dabney Dos Santos (AZ), Calvin Verdonk (Feyenoord), Segun Owobowale (ADO), en Bart Ramselaar (FC Utrecht) mochten ook al debuteren in het hoogste keurkorps van hun club. Bij Ajax gaat het minder snel. De 'grote' talenten moeten zich eerst ontwikkelen in de Jupiler League, bij Jong Ajax. Zo worden de talenten in de weg gelopen door de recente aankopen.

Laten we Ashraf El Mahdioui als voorbeeld nemen. De controlerende middenvelder, die als geen ander bij zijn tegenstander kan wegdraaien, zal het voornaamste slachtoffer zijn van de aankoop van Gudelj. De technicus, die inmiddels al negentien jaar oud is, moet zijn debuut nog maken in Jong Ajax. Ajax 1 lijkt dan ook nog ver weg. Als je constateert dat Gudelj, Bazoer en Klaassen voor hem staan in de pikorde en de veel jongere Carel Eiting hem in zijn nek hijgt, is het voor de Marokkaanse voetballer bijna onmogelijk om te slagen. Zonde voor iemand die recent nog werd gezien als 'talent van de toekomst'. Dit geldt echter niet alleen voor El Mahdioui.

Ook Abdelhak Nouri en Donny van de Beek laten elke week zien het niveau van de A1 te zijn ontstegen. Geniale steekpasses, prachtige vrije trappen, wonderschone lobjes, en briljante passeerbewegingen, ze hebben het allemaal laten zien dit seizoen. Ook in Oranje onder negentien staken zij er bovenuit. Toch zijn de kansen die zij krijgen miniem. Tom Noordhoff en Danny Bakker krijgen dit seizoen de voorkeur bij Jong Ajax. Terwijl er in Ajax 1 ook enorm veel concurrentie is. Het is jammer dat Nouri geen kans krijgt in het eerste, terwijl jongens als Lucas Andersen en Thulani Serero mogen doorgaan met prutsen. Op een gegeven moment moet je, in mijn ogen, de talenten die niet goed functioneren vervangen voor talenten die wel gemotiveerd zijn en de kans verdienen.

De aankoop Daley Sinkgraven was in mijn ogen een enorme fout van het bestuur. Wat heeft hij nou daadwerkelijk laten zien in Heerenveen? Ja, een sleepassist is leuk en zijn goal tegen PSV was belangrijk. Maar bepalend was hij amper en constant al helemaal niet. Naar verluidt koste de blonde middenvelder acht miljoen euro, een bedrag dat voor een jochie van negentien jaar oud astronomisch kan worden genoemd. In zijn eerste maanden heeft Sinkgraven absoluut nog niet weten te overtuigen. Hij wint geen duels, grossiert in foute passes en toont absoluut geen rendement. Het zou oneerlijk zijn om hem na een half jaar als miskoop te betitelen, maar zijn start is alles behalve geweldig.

El Mahdioui en Nouri hoeven we het komende seizoen nog niet in Ajax 1 te verwachten. Donny van de Beek zal de voorbereiding met het eerste meemaken en mag stiekem hopen op minuten in de Eredivisie. Dat zou volledig terecht zijn, want zijn werelddoelpunten van vorig seizoen zijn niet meer op een hand te tellen. Ik hoop van ganser harte dat Frank de Boer komend seizoen zal gaan doorselecteren. Veel jongens uit de huidige A1 zouden geen modderfiguur slaan in het eerste elftal. Laten we hopen dat ze het in de toekomst kunnen waarmaken.

Meer nieuws

V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties