Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Boer wijst naar vervanger Tagliafico: 'Ik denk dat hij de beste optie is'

Laatste update:

Tagliafico stond vorige week op scherp tegen Getafe en liep na rust tegen een gele kaart aan. Hij moet de return in de Johan Cruijff ArenA missen. Blind speelt bij Ajax als centrumverdediger, maar heeft bij het Nederlands elftal veel ervaring opgedaan als linksback. "Bij Blind weet je wat je krijgt", reageert De Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij heeft er vaak gespeeld. Ik denk dat hij, puur kijkend naar de positie, de beste optie is. Je moet echter ook rekening houden met het hele plaatje: is hij niet té belangrijk centraal achterin? Toch zou ik voor Blind kiezen als linksback en dan Martínez naar het centrum halen."

José Bordalás: 'Terugkeer Quincy Promes verandert niets aan onze doelstelling'

Ook Haan vindt Blind de beste vervanger voor Tagliafico. "Tegen Getafe moet Ajax gaan aanvallen, hij kan met zijn voetballende kwaliteiten van waarde zijn. Bovendien mist hij de duelkracht tegen een sterke spits, dat zag je afgelopen weekend tegen Cyriel Dessers", zegt Haan. De Boer beaamt dat ook Lisandro Martínez uit de voeten kan als linksback. "Het is een zelfde type als Tagliafico, een pitbull. De laatste weken heeft hij vaak op het middenveld gestaan. Dat kan voor zo'n jongen ook vervelend zijn, om steeds te moeten schakelen. Dat zou Ten Hag bij hem moeten polsen." Haan lijkt het onverstandig om Martínez in te zetten als vervanger van Tagliafico. "Martínez is té goed om linksback te spelen. Hij kan zo goed uit de voeten als middenvelder en centrale verdediger, dat zou ik gebruiken. Ajax moet centraal achterin de slag slaan."

Kik Pierie speelde bij sc Heerenveen regelmatig als linksback. De talentvolle verdediger gaf meerdere keren aan dat het niet zijn favoriete positie is en speelt bij Jong Ajax als centrumverdediger. Zowel De Boer als Haan ziet in hem geen opie voor de thuiswedstrijd tegen Getafe. "Pierie lijkt mij uitgesloten voor komende donderdag. Hij is er gewoon nog niet klaar voor. Dat is helemaal geen schande, want hij krijgt een jaar de tijd om te wennen. Hij moet nog even geduld hebben", aldus De Boer, die ook niet voor Jurriën Timber zou kiezen. "Timber is een jongen die een goede ontwikkeling doormaakt. Op termijn zie ik hem zeker als een geschikte Ajax-speler, maar in zo'n belangrijk duel zou ik hem niet belasten met zijn basisdebuut. Tegen Getafe zoek je ook naar een stukje ervaring."

-
Wie is volgens jou de beste optie op de linksbackpositie nu Nicolás Tagliafico geschorst is?

Meer nieuws

Cody Gakpo en vriendin Noa van der Bij verwelkomen eerste kind
0
Goed nieuws voor Koeman: sleutelspeler van Oranje keert terug op trainingsveld
2
Beschonken Tillman vroegtijdig gesneuveld tijdens PSV-huldiging: 'Hij leeft nog'
14
'Bayern laat interesse in Ten Hag varen en schakelt door naar nieuwe kandidaat'
16
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
10
Alex Kroes getoond als keiharde onderhandelaar: 'Liet deal op 180 euro klappen'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties