De Bruyne doorslaggevend tegen Inter, Club Brugge verslaat Besiktas

VfL Wolfsburg - Internazionale 3-1
In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht; de ruststand van 1-1 was zonder meer terecht. De start van Inter mocht er zijn. Rodrigo Palacio kreeg de bal van Mauro Icardi en faalde niet oog in oog met Diego Benaglio: 0-1. Het was niet de avond van Dost, die het leer in de eerste helft slechts acht keer aanraakte en twintig minuten voor tijd werd vervangen door Nicklas Bendtner. De gelijkmaker, in minuut 28, kwam op naam van Naldo. De verdediger kopte binnen, ondanks verzet van Juan Pablo Carrizo. In het laatste half uur trok Wolfsburg het duel naar zich toe, al mocht het zich gelukkig prijzen dat Palacio voor open doel miste. Een fout van Carrizo stelde Vierinha in staat om De Bruyne te bedienen; de Belg faalde niet. Een kwartier voor tijd zette De Bruyne uit een fraaie vrije trap de 3-1 op het scorebord. Een slotoffensief leverde Inter niets op, terwijl De Bruyne in de slotminuten nog een grote kans op de 4-1 liet liggen.

Zenit Sint-Petersburg - Torino 2-0
De bezoekers maakten kennis met de sterke thuisreeks van Zenit, dat nu twaalf van de laatste dertien Europese thuisduels in winst heeft omgezet. De ploegen waren in het eerste half uur aan elkaar gewaagd, maar na de tweede gele kaart voor Marco Benassi was de ploeg van André Villas-Boas duidelijk sterker. In de 38e minuut was het raak. Daniele Padelli keerde een inzet van Igor Smolnikov, maar Axel Witsel was attent: 1-0. Nog geen tien minuten na de onderbreking verdubbelde Zenit de voorsprong. Na een combinatie tussen Danny en Hulk raakte laatstgenoemde het aluminium, waarna Domenico Criscito voor de 2-0 zorgde. Witsel en Hulk lieten daarna na om de return tot een formaliteit uit te laten groeien. Het is voor Torino de tweede Europese nederlaag van het seizoen. Eerder was HJK Helsink te sterk voor de nummer negen van de Serie A.

Club Brugge - Besiktas 2-1
Na een weifelend begin kon het team van Michel Preud'homme zich over zijn podiumvrees heen zetten. Een doelpunt van Tom De Sutter uit een hoekschop kwam niet op het scorebord door een duwfout. Besiktas maakte eveneens een behoedzame indruk in de eerste helft en had geluk dat een fout van keeper Cenk Gönen niet door Davy de Fauw werd afgestraft. Eén minuut na rust nam Besiktas de leiding. Gökhan Töre kreeg alle tijd en ruimte van de Belgen en liet doelman Mathew Ryan kansloos: 0-1. Na ruim een uur spelen viel de 1-1: De Sutter kon zijn voet nog net tegen een schot van Felipe Gedoz zetten. Een overtreding van Serdar Kurtulus op Gedoz stond aan de basis van de 2-1 vanaf elf meter. Lior Rafaelov benutte de strafschop. Tuur Dierckx had nog voor de 3-1 kunnen zorgen, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.