De Bruyne leidt ommekeer België in; Bale schiet Wales te hulp

België - Bosnië 3-1
Na een kwartier spelen keek de ploeg van Wilmots al tegen een achterstand aan. Uit een voorzet van Mensur Mujdza kopte Dzeko de bal met een boog over Thibaut Courtois in het doel. Het was voor de aanvaller al zijn vijfde treffer tegen de Rode Duivels: 0-1. België wist zich geen raad met het compacte spel van Bosnië. Het was veelzeggend dat de gelijkmaker uit een corner tot stand kwam. Kevin De Bruyne mikte het leer op het hoofd van Marouane Fellaini, die zijn vijftiende interlandtreffer maakte: 1-1. Op slag van rust was het De Bruyne die België op voorsprong zette. Hij ontving de bal van Axel Witsel, draaide goed weg van zijn verdediger en schoot diagonaal raak: 2-1.

Bosnië startte ietwat beter aan de tweede helft en dwong doelman Courtois tot enkele reddingen. Een individuele actie van Eden Hazard zorgde een kwartier voor tijd voor een zucht van opluchting. De aanvaller passeerde drie man en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Het was vervolgens Hazard zelf die de bal vanaf elf meter via de binnenkant van de paal tegen de touwen schoot: 3-1.

Cyprus - Wales 0-1
Het team van Pambos Christodoulou was de morele winnaar van de eerste helft. Wales was in de eerste 45 minuten de betere ploeg, maar slaagde er niet in om de kansen in minimaal één doelpunt uit te drukken. In de 29e minuut kreeg de ploeg van Chris Coleman de bal wel in het net. De dienstdoende arbiter koos er echter voor om de rake kopbal van Dave Edwards vanwege een overtreding van Hal Robson-Kanu af te keuren. De tweede helft hield niet over, maar kende voor Wales desalniettemin een bevredigend einde. Na voorbereidend werk van Aaron Ramsey kopte Gareth Bale steenhard de 0-1 binnen.

Israël - Andorra 4-0
De ploeg van Eli Guttman legde na nog geen half uur spelen al de basis voor de zege. Het was Eran Zahavi die na drie minuten al de score opende. In de 22e minuut verdubbelde Nir Biton de voordelige marge en vier minuten later benutte Tomer Hemed een penalty: 3-0. Het slotakkoord van de wedstrijd vond nog voor rust plaats en kwam op naam van Munas Dabbur: 4-0.

Wales lijkt zich rechtstreeks voor het EK te gaan plaatsen. Dankzij deze schitterende kopbal van Gareth Bale tegen Cyprus heeft Wales 17 punten uit 7 duels!