Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De buitenaardse records en statistieken van doelpuntenmachine Haaland

Laatste update:

Haaland, die zijn vijfde hattrick in het shirt van City maakte, werd door zijn vijfklapper tegen Leipzig de jongste speler ooit (22 jaar en 236 dagen) die dertig keer trefzeker was in de Champions League. Kylian Mbappé had dat record eerder in handen. De Noor was 116 dagen jonger. Niemand bereikte ook sneller het aantal van dertig treffers in het miljardenbal. Haaland had hier 25 wedstrijden voor nodig, negen minder dan Ruud van Nistelrooij.

Meer: Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal

Haaland schreef ook geschiedenis voor Manchester City. Hij schoot een clubrecord van van Tommy Johnson uit 1929 uit de boeken door alweer zijn 39ste doelpunt van het seizoen te noteren: de meeste ooit van een City-speler in één jaargang. Ook was hij de eerste speler van the Citizens met een hattrick in de eerste helft én de eerste City-speler met een hattrick in een Europese knock-outwedstrijd.

Haaland staat door zijn vijf treffers tegen Leipzig inmiddels op 33 doelpunten in de Champions League. Daarmee laat hij in het miljardenbal bijvoorbeeld al grote namen als Arjen Robben (31), Wayne Rooney (30) en Samuel Eto'o (30) achter zich. Tot slot evenaarde de Noor dinsdagavond Lionel Messi en Luiz Adriano, die beiden eerder ook al eens vijf keer in één Champions League-wedstrijd trefzeker waren. Messi was dat in 2012 tijdens Barcelona - Bayer Leverkusen (7-1), Adriano in 2014 bij een ruime zege van Shakhtar Donetsk op BATE Borisov (0-7).

Meer nieuws

Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
0
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
5
Uitleveringsproces Promes aan Nederland begonnen: 'Dan kan het heel snel gaan'
8
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
13
Anwar El Ghazi regelt grote namen in benefietwedstrijd voor Gaza
2
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
24

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties