Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Cler kiest vervelendste tegenstander uit twaalf Klassiekers: 'Kort lontje'

Laatste update:

Door Siep Engelen en Mart Oude Nijeweeme

De verhoudingen tussen Feyenoord en Ajax zijn de afgelopen jaren veranderd, ziet ook De Cler. De oud-international is van mening dat Ajax niet langer de gedoodverfde favoriet is. "Ik denk dat iedereen Feyenoord de meeste kans toedicht om te winnen zondag. Vorig jaar hebben ze ook gewonnen. Daarvoor was er altijd een soort houding van: we moeten naar Amsterdam, dat wordt niks. Nu heeft Ajax het heel moeilijk en speelt Feyenoord goed voetbal. Ik denk dat Feyenoord licht favoriet is."

Rivaliteit
Wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn altijd beladen. Toch leefde het in Rotterdam lange tijd meer dan in Amsterdam, merkte De Cler. "Toen ik bij Feyenoord mijn eerste Klassieker speelde, kwam iedereen een dag eerder naar de laatste training. Hoeveel mensen daar stonden met vuurwerk... Dat had ik bij Ajax niet zo meegemaakt. Nu zie je die mensen bij Ajax ook wel een dag voor de wedstrijd. Door de sportieve successen van Feyenoord denk ik dat het bij de supporters van Ajax ook meer is gaan leven."

Zijn Klassiekers
De Cler, die tussen 1997 en 2002 het shirt van Ajax droeg, speelde zijn eerste Klassieker in het seizoen 1998/99. Dat is meteen de editie die hem het meest is bijgebleven. "Feyenoord was kampioen geworden en wij hadden met Ajax een wisselvallig seizoen gedraaid. Maar die middag liep het zoals het hoorde te lopen en wonnen we dik." Uiteindelijk stapten de Amsterdammers in eigen huis met een 6-0 overwinning van het veld.

Ook zijn eerste Feyenoord - Ajax in het shirt van de Rotterdammers kan De Cler zich nog goed herinneren. "Ik weet nog dat wij de 1-0 maakten en zelfs het veld trilde. Het stadion ging zó tekeer, dat was echt kippenvel. Die wedstrijd eindigde in 2-2. Wij misten in de slotfase nog twee enorme kansen om de wedstrijd alsnog te winnen. Ik vraag me af wat er toen was gebeurd als wij die wedstrijd hadden gewonnen."

Tim de Cler vocht verscheidene duels uit met Luis Suárez.

Luis Suárez
Tijdens zijn Klassiekers - De Cler speelde er vijf voor Ajax en zeven voor Feyenoord - kwam hij veel (top)spitsen tegen. Iemand die hij niet snel zal vergeten is Luis Suárez. "Dat was niet de lastigste, maar wel de vervelendste. Hij was altijd bezig. Altijd trekken. Ook tegen zijn eigen ploeggenoten. Dan was hij een soort van aan het vechten."

Zoals Suárez De Cler probeerde uit te schakelen, schroomde ook de Feyenoorder de duels niet. "Daar ga je automatisch in mee. Je probeert hem uit te schakelen op een manier die niet helemaal mag. Ik heb hem weleens van achteren op zijn enkels getrapt. Nu kan dat niet meer, maar toen kon dat nog. Suárez was een speler die dat bij je los kon maken. Iedereen wist dat hij ook een kort lontje had. Dan probeer je dingen te doen waar hij zich aan ging ergeren."

Eredivisie
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Ajax - Feyenoord:

Meer nieuws

Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
17
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg terug dat ik beter bij PSV kon blijven'
75

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties