Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De erfenis van Arsène

Laatste update:

Arsène Wenger. Hij heeft deze club omgetoverd tot een club waar de voetbalfilosofie er 1 is, die je niet veel vindt in Engeland. Jeugdige spelers aangevuld met ervaring, spelers die het positiespel beheersen en het vloeiende voetbal promoten. Hij heeft de club prijzen gebracht, faam en waardering opgeleverd en vele, vele miljoenen verdiend door transfers van spelers die hij heeft opgeleid.

Maar het lijkt alsof de vlam gedoofd is. Immers, het is al sinds 2005 dat er geen prijs meer is gewonnen en dat doet pijn bij de fans. Net zoals het pijn doet dat keer op keer de beste spelers worden verkocht terwijl de noodzaak er niet is, de club is gezond.
Dit doet mij afvragen of Wenger wel de kwaliteiten nog bezit om de topspelers te motiveren en te overtuigen om te blijven, op het moment dat zij twijfelen.

Als voorbeeld noem ik graag Alex Ferguson.
Decennialang al aan het roer bij ManU, met topspelers die hij aantrekt en die blijven spelen totdat SAF ze zelf uitzwaait. Zij winnen structureel prijzen, zij behouden de toppers en zij zijn bereid veel geld uit te geven aan spelers boven de 25, mits die speler een directe versterking is.

Dit doet Wenger niet. Of dit zijn filosofie is, of dat de club niet veel wilt betalen voor oudere spelers, het is een mysterie voor mij.Maar in mijn optiek is de magie van Wenger uitgewerkt, en wil ik graag een frisse wind zien binnen de club. Maar wie durft in de voetstappen van Arsène Wenger te treden? En nog meer, wie kan het daadwerkelijk aan?

Voor mij zijn er 2 kandidaten, elk met andere redenen, die ik graag zou zien: Pep Guardiola en David O'Leary. Allereerst Guardiola. De manager die op sabbatical is, die onlangs heeft aangegeven dat hij erg graag in Londen zou willen werken. Kan hij presteren buiten Barcelona? Het blijft een grote vraag voor velen. Feit is wel dat hij heel sterk is met jonge talenten, ze kan ontwikkelen tot volwaardige basisspelers en hij is een meester in vedetten voor zich winnen. Zijn voetbalfilosofie is nagenoeg identiek aan die van Arsenal, zijn inzicht fenomenaal en hij schroomt niet om grote namen aan te trekken om het 1e elftal direct beter te maken. Zijn correcte houding naar de buitenwereld en zijn sterke communicatie-vermogen maken hem een ideal boegbeeld voor de club, wellicht nog beter dan dat Wenger nu doet.

Maar, wellicht verassend voor velen, toch zie ik graag David O'Leary komen. Hoe ik hierbij kom? Simpel. David O'Leary is een grootheid binnen Arsenal, met zijn 722 wedstrijden voor de club is hij de onbetwiste recordhouder. Maar buiten deze statistiek, heeft hij als manager bijzonder goed gepresteerd en goed voetbal laten zien. Zijn periode bij Leeds United ('98 - '02) zullen velen nog kunnen oproepen, het elftal waar hij met vele, zelf opgeleide, jonge spelers de top ging bestormen. Structureel top 6 met de club, halve finale Uefa Cup en CL behaald en dynamisch pressie-voetbal waar vele neutrale kijkers van konden genieten.
Spijtig genoeg klapte Leeds United als een zeepbel in elkaar door financieel mismanagement...

O'Leary werd ontslagen in 2002 door Peter Ridsdale, de man die de club kapot maakte.
In November 2003 gaat hij de uitdaging aan bij Aston Villa, op dat moment op koers om te degraderen. Zijn speelwijze en het reanimeren van "afgekeurde" spelers resulteren in een 6e plaats voor Villa, daar ze 16e (!) stonden toen O'Leary kwam. Daarna draait het weliswaar minder goed bij Villa met O'Leary aan het roer. Het volgende seizoen eindigen zij 10e, en in het seizoen 2005-2006 is de negatieve spiraal op zijn top met een 16e plaats. Interne strubbelingen tussen O'Leary en toenmalig voorzitter Doug Ellis breken de manager en zijn team op, en uiteindelijk gaan de 2 partijen in gezamenlijk overleg uit elkaar. In 2010-2011 volgt nog een korte periode bij Al-Ahli.

Weliswaar heeft O'Leary zijn ups & downs als manager, maar wat mijn drijfveer is voor zijn nominatie is dat hij een ultieme clubman is, die zoveel ervaring en wijsheid kan overbrengen op de jongeren. Hij werkt veel met jeugdspelers, streeft pressievoetbal na en heeft een goed oog voor versterkingen. Velen zullen het niet met mij eens zijn en zullen een Guardiola of een Klopp een betere coach vinden voor Arsenal, maar ik geef de historie en de statistieken de voorkeur voor zijn aanstelling.

Who else?

Meer nieuws

Treffer Vertessen niets waard door heldenrol ex-Vitesse-ster Maximilian Wittek
1
John van 't Schip grapt na driepunter tegen Volendam: 'Het Kroes-effect!'
2
'Manchester United komt in zoektocht naar doelpunten uit bij FC Barcelona'
3
Dick Schreuder promoveert na topseizoen met Castellón in Spanje
5
Dest heeft slinkse Milan van Dongen door: 'Je probeert me erin te luizen!'
1
Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties