Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De erfenis van een lievelingsvijand

Laatste update:

Waar Ronaldo leeft voor de spotlights en een onuitputtelijk geloof in zichzelf lijkt te hebben, is Nani een ingetogen en onzekere jongen. Hij twijfelt niet aan zijn talent, maar wilt alles iets te graag goed doen. Hierdoor vervalt hij in dezelfde fouten als Wayne Rooney deed toen deze superster zijn talent nog moest inlossen. Hij heeft geen geduld, wil te snel de beslissende actie maken of de perfecte eindpass geven. Dom balverlies met vaak nog dommere tackles om de bal terug te willen winnen zijn het gevolg hiervan.

Ronaldo-haters zien in de getructe, frivole Nani hun lievelingsvijand terug en geven dankbaar af op deze nieuwe anti-held. Iedere voetballiefhebber heeft namelijk zijn anti-held nodig om heerlijk op te kunnen afgeven. Wanneer je bij aankomst al de “nieuwe Ronaldo” wordt genoemd en vervolgens ieder doelpunt viert met een aantal salto's die op de zomerspelen niet zouden misstaan, maak je het jezelf niet gemakkelijk.

Journalisten weten dat Nani een makkelijk doelwit is voor sensatie en maken hier dankbaar gebruik van. Na een aantal goede wedstrijden zei Nani in een interview dat hij overtuigd was het talent te hebben om een van de beste spelers van de wereld te kunnen worden. Meteen werden de koppen op allerlei voetbalwebsites gehaald. "Nani vindt zich de beste voetballer ter wereld" werd er voor het gemak maar door velen van gemaakt.

Dat Nani de kwaliteiten heeft, is bij iedere voetbalkenner wel bekend. Qua talent hoeft hij niet onder te doen voor een speler als Rafael van der Vaart of Robin van Persie. Hij is echter nog lang niet zo volwassen als deze twee voetballers. Wanneer hij leert zijn kwaliteiten optimaal te gebruiken, maar vooral ook zijn grenzen leert kennen en accepteren, kan hij deze stap ook zeker maken.

Een lichtpunt is het "conflict" wat een tijd geleden aan het licht kwam, toen Nani openlijk vertelde over de woede uitbarstingen van Alex Ferguson. Nu is de “hairdryer-methode” van Ferguson al langer bekend, toch gaat Ferguson hier bijzonder streng mee om, getuige het vertrek van enkele sterren. Het feit dat dit met een sisser afliep toont aan dat Nani zeker niet naast zijn schoenen loopt. Was dit wel zo, dan had zijn openbaring waarschijnlijk het vertrek van de 'net-niet ster' ingeluid.

Dit is geen betoog om Nani te betuttelen. Ik nodig iedereen uit om kritiek te leveren op Nani. Hij zal het nodig hebben in zijn ontwikkeling. Wel vraag ik om je te beperken tot zijn voetballende mankementen. De persoonlijke vergelijking met Ronaldo kan niet verder van de werkelijkheid liggen. Wanneer René Meulensteen zich vervolgens over Nani ontfermt en hem laat inzien dat zijn manier van juichen en onnodige trucjes enkel voer voor critici is, heeft deze jongen alsnog een grote toekomst. Geef Nani de kans om volwassen te worden in zijn voetbalstijl, want iedere voetballiefhebber heeft in januari kunnen zien dat een volwassen voetballende Nani een verrijking is voor deze prachtige sport.

Meer nieuws

Eén Nederlander speelde belangrijke rol in overstap Arne Slot naar Liverpool
0
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
7
Gullit en Davids loven één Oranje-international: 'Geweldig, hij is heel goed!'
3
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Ex-PSV'er en 46-voudig international van Oranje overweegt te stoppen
11
Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties