De Graafschap bezwijkt onder druk periodetitel, Jong Ajax speelt gelijk

Jong Ajax - FC Den Bosch 0-0
Jong Ajax lijkt patent te hebben op wedstrijden met veel doelpunten, maar maandagavond in de Amsterdam ArenA gebeurde er wat betreft doelpunten maar weinig. De twee grootste kansen voor Jong Ajax in de openingsfase waren voor Queensy Menig: de eerste keer schoot hij zwak in, de tweede keer schoot hij na een prima combinatie rakelings naast. De talenten van Ajax hadden meer balbezit, maar de bezoekers kregen in de eerste helft de betere kansen. Jort van der Sande schoot van dichtbij tegen keeper Diederik Boer aan, Barry Maguire zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Jaïro Riedewald.

Op slag van rust kreeg ook Jong Ajax nog een goede kans: Django Warmerdam schoot de bal tegen de lat. Na rust werd Jong Ajax, met extra aanvaller Sam Hendriks inmiddels binnen de lijnen, steeds wat sterker, maar doelpunten vielen er niet. De grootste mogelijkheid was voor Richairo Zivkovic, die de bal in drie instanties niet tegen het net wist te werken.

Jong FC Twente - De Graafschap 3-1
De bezoekers uit Doetinchem wisten vooraf dat de derde periode op het spel stond: bij een zege en een overwinning in het komende duel met FC Eindhoven mogen de Superboeren deelnemen aan de nacompetitie, zo was de kennis. Op het veld van FC Emmen (de mat in Enschede verkeerde in slechte conditie) probeerde De Graafschap de talenten van FC Twente vroeg onder druk te zetten. Zonder goed te spelen waren de Doetinchemmers de dominerende ploeg, maar grote kansen leverde dat zeker niet op. Direct na rust loste de thuisploeg al een waarschuwingsschot via Tim Hölscher en niet veel later was het alsnog raak. Ryo Miyachi kreeg veel ruimte en krulde de bal op heerlijke wijze binnen.

De Graafschap kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een strafschop van Jerry van Ewijk en vanaf dat moment wilden de bezoekers doordrukken. Dat plan pakte totaal niet goed uit, want in de absolute slotfase liepen de talenten uit Enschede weg naar 2-1 en 3-1. Kasper Kusk schoot de tweede voor de thuisploeg binnen, de derde kwam op naam van Jari Oosterwijk.

Jong PSV - FC Oss 1-3
De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar op slag van rust sloeg de ploeg van Darije Kalezic toe. De naam van Marcel Ritzmaier verscheen op het scorebord, nadat Luuk Koopmans de bal door zijn vingers liet glippen: 1-0. Na de onderbreking trok FC Oss de wedstrijd echter naar zich toe. Een snoeiharde inzet van Istvan Bakx betekende al na enkele minuten de 1-1 en luttele minuten later rondde Ryan Sanusi een uitstekende actie doeltreffend af: 1-2. Ruim twintig minuten voor tijd maakte Johnatan Opoku er ook nog 1-3 van. De Eindhovense beloften hebben in het nieuwe kalenderjaar liefst vijf van de zeven Jupiler League-duels verloren.