De Graafschap dankt Poolse tiener, bizarre avond in Dordrecht

De Graafschap - Fortuna Sittard 2-1
Fortuna Sittard pakte in de reguliere competitie liefst vier punten tegen de Doetinchemse opponent, maar bleef nu dus met lege handen achter. De Graafschap kreeg op de eigen Vijverberg de eerste goede kans, maar Parzyszek kopte net naast het doel van Ferhat Kaya. De Limburgers lieten na vijf minuten van hun spreken, want Niels Vets kopte tegen het houtwerk. Het was een open wedstrijd, maar Fortuna vertoonde in de eerste helft nog de meeste dreiging. Het bezoek van coach Wil Boessen, dat met de zevende plaats een positie hoger was geëindigd dan de Superboeren, zocht de kleedkamer echter met een achterstand op, omdat de Pool Parzyszek in de slotseconde van de eerste helft een hoekschop binnen kopte: 1-0.

De gasten gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en Abdelaziz Khalouta kreeg na 65 minuten dé kans op de verdiende 1-1, maar Joost Terol stopte diens inzet. Kort hierna tekende Parzyszek met een kopbal uit een aanval uit het boekje voor de margeverdubbeling en de negentienjarige spits liet hierna nog een grote kans op de derde treffer liggen. Fortuna bleef jagen op een doelpunt, maar het leek er gewoonweg niet in te zitten; een inzet werd een kwartier voor tijd zelfs van de doellijn gehaald. Vets zorgde vlak voor tijd via zijn buik, de paal en zijn hoofd echter alsnog voor de aansluitingstreffer en zaterdag zal blijken hoe belangrijk die dan is geweest.

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 3-3
FC Dordrecht plaatste zich voor het eerst sinds 2008/09 voor de play-offs en besloot er met Go Ahead Eagles maar direct een spektakel van te maken. De Schapenkoppen zullen echter niet tevreden zijn, want kort voor rust leek de zege al in kannen en kruiken voor de thuisploeg. Bart Vriends kreeg een rode kaart voor het veroorzaken van een strafschop en Lars Veldwijk, die voor de gelijkmaker van Freek Heerkens de score ook al had geopend, zette de gastheer op een 2-1 voorsprong. Beide partijen gingen echter met een remise rustten aan de Krommedijk want Deniz Türüc krulde het ondertal uit Deventer middels een vrije trap nog naar de 2-2. De spelers van Dordrecht zaten hoofdschuddend in de kleedkamer, want in de eerste helft werden diverse kansen om zeep geholpen.

Doordat Go Ahead met minder mensen op het veld stond, opteerde de formatie van Erik ten Hag in de tweede helft voor een behouden speelstijl. Uit het niets kopte Xander Houtkoop Go Ahead echter op voorsprong na goed doorzetten van Türüc en de thuisfans waren daar erg ontevreden over. Zij verlaagden zich tot het inzetten van spreekkoren en het gooien van liters bier op het veld, waardoor het duel even werd stilgelegd. Dordrecht kwam echter wel weer langszij door een late en rake kopbal van Josimar Lima en was via Jeffrey Rijsdijk zelfs dicht bij de 4-3, maar het bleef bij een remise in het GN Bouw Stadion.