De Graafschap en NAC Breda halen uit, Cambuur begint met nederlaag

NAC Breda - Jong FC Utrecht 4-1
Jeff Stans zorgde in de 36e minuut voor ontlading bij de fans van NAC. De aanwinst stond op de goede plek na een afgeslagen corner en ramde het leer hard binnen: 1-0. Na de onderbreking liep het team van Marinus Dijkhuizen verder uit. Cyriel Dessers rondde een heerlijke pass van Robbie Haemhouts af en de pas zeventienjarige Bodi Brusselers bekroonde zijn debuut bij de Bredanaars met de 3-1 in de 71e minuut. Tussendoor had Rodney Antwi voor de aansluitingstreffer gezorgd. Het slotakkoord in het Rat Verlegh Stadion kwam zeven minuten voor tijd op naam van Gianluca Nijholt: 4-1.

FC Dordrecht - FC Oss 1-1
Op basis van de eerste helft verdiende FC Oss meer, maar na de rust werd het bezoek ver teruggedrongen. FC Dordrecht kwam na zestien minuten op voorsprong. Bij een vrije trap stond Erol Alkan volledig ongedekt en via de onderkant van de lat knikte hij raak: 1-0. Acht minuten voor tijd remiseerde Boban Lazic de tussenstand: hij liep weg bij zijn tegenstander en schoot raak. Na de onderbreking had FC Dordrecht diverse malen uitzicht op een doelpunt, maar Xavier Mous bezorgde de bezoekers een punt.

De Graafschap - FC Eindhoven 4-1
De ploeg van Jan Vreman legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Na vijf minuten spelen kopte Piotr Parzyszek goed door, waardoor Bryan Smeets voor de 1-0 kon zorgen. Vier minuten later was het weer raak: een kopbal van Sven Nieuwpoort na een corner betekende de 2-0, met dank aan doelman Ruud Swinkels. Twee minuten later verzorgde Mart Lieder al de aansluitingstreffer, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Na ruim een uur spelen zorgde Dean Koolhof met een vlammend schot voor de 3-1. Lieder mikte de bal in de slotminuten nog op het aluminium. Uiteindelijk was het Parzyszek die het scorebord op De Vijverberg nog een keer in beweging kreeg.

Helmond Sport - MVV Maastricht 2-2
De bezoekers stapten als morele winnaar van het veld: in de laatste minuut maakte Emrullah Guvenc namelijk de gelijkmaker. Na negen minuten nam Helmond Sport de leiding. Steven Edwards zorgde vanaf de stip voor de 1-0. Daarna had de thuisploeg weinig in te brengen en was het vooral MVV dat de kansen kreeg. Eén minuut na rust werkte Nick Kuipers de gelijkmaker tegen de touwen. Helmond Sport rechtte de rug en nam opnieuw de leiding. Jordy Thomassen kopte de bal vlak voor tijd na een vrije trap van Sam Strijbosch binnen: 2-1. Guvenc maakt uit een corner echter gelijk: 2-2.

Fortuna Sittard - Achilles'29 2-1
De bezoekers kwamen in de openingsfase weliswaar niet goed uit de verf, maar toch nam Achilles na een half uur de leiding. Leon ter Wielen liet een inzet van Barry Beijer los. En Brian Boogers profiteerde: 0-1. Fortuna Sittard zette druk, maar kwam pas na dik een uur op gelijke hoogte via Jordie Briels. De doelpuntenmaker kreeg niet veel later rood na een tackle op Kürsad Sürmeli. Drie minuten voor tijd maakte Aziz Khalouta er desondanks 2-1 van. Na een handsbal van Beijer schoot hij raak vanaf elf meter.

VVV-Venlo - SC Cambuur 2-1
Na 26 minuten spelen nam het bezoek uit Leeuwarden de leiding. Uit een ingestudeerde hoekschop via Ninos Gouriye schoot Sander van de Streek de bal hard binnen: 0-1. De Friezen mochten maar drie minuten van de treffer genieten. Cambuur kreeg het leer niet weg en Vito van Crooij profiteerde optimaal: 1-1. Na de onderbreking hing de 2-1 in de lucht, met onder meer een inzet van Torino Hunte op de paal. Negen minuten voor tijd was het alsnog zover. Een vrije trap van Nils Roseler belandde op de paal en de rebound was een prooi voor Ralf Seuntjens: 2-1.

FC Volendam - Almere City FC 1-1
Na een doelpuntloze eerste helft maakte Gaston Salasiwa er in de vijftigste minuut 0-1 van. Hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied geweldig uit en zag hoe de bal heerlijk in de kruising verdween. De schitterende treffer leverde Almere City echter geen drie punten op. Een kopbal in een boog van Jordy Hilterman viel pardoes over Chiel Kramer: 1-1.

De Jupiler League is vanavond weer begonnen en DIT doelpunt bij FC Volendam - Almere City FC mag er zijn! ?? ?? ??