Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Graafschap haalt keihard uit en eist toenadering

Laatste update:

"Binnen onze club heerst, in alle geledingen, veel onbegrip en frustratie over het feit dat wij ongewild lijdend voorwerp zijn geworden in een zaak tussen FC Twente en de KNVB. Ongeloof over hoe de voetbalbond, waar wij lid van zijn, dit hele proces heeft laten ontaarden in een ondoorzichtig en onnavolgbaar circus, dat zich kenmerkte door vreemde timing in communicatie, (vorm)fouten en steeds veranderende spelregels en strafmaten", zo haalt De Graafschap uit.

"Wij zijn bezorgd over de toekomst van het betaalde voetbal, waarbij we er totaal niet op uit zijn om het geluk van de FC Twente-fans alsnog te verzieken, maar waar we wel als kleine, eerlijke, hard werkende en open club een statement willen maken: dit nooit meer! Geen enkele club, ook als het om ex-bestuurders gaat, mag wegkomen met dergelijke miljoenenfraude."

De Graafschap laat weten dat het in 'volledig besef' is dat het op sportieve gronden is gedegradeerd. "Maar, binnen diezelfde realiteit vinden wij ook, dat na een maand van gijzeling waarin onze club ongewild stilstond en een beroepscommissie louter op grond van een soort vormfout, tot verbazing en onbegrip van heel Nederland, de hele beslissing terugdraaide, wij niet anders kunnen dan te strijden. Strijden zoals FC Twente heeft gestreden. Want als je na jarenlange miljoenenfraude mag strijden voor een plek in de Eredivisie, dan mag je dat ook na een weliswaar sportieve maar niet reglementaire degradatie."

De Graafschap eist 'tekst, uitleg, openheid en toenadering van de bond'. Daarna zal De Graafschap uitleggen hoe zij tegen de zaak aankijken en daarna zal de club eisen op tafel leggen. Als de club en de bond niet tot elkaar komen, is het volgens de Superboeren zeker mogelijk dat er een zaak aangespannen wordt. Ook KNVB-directeur Bert van Oostveen, die zei dat De Graafschap geen zaak heeft, moet eraan geloven. "Het zou de voetbalbond dan ook sieren om hier verder geen uitspraken meer op voorhand over te doen. Gelet op het nog zeer recent doorlopen traject moeten de experts hier zich maar over buigen. Wij leggen ons er in ieder geval niet zo maar bij neer." De reactie van de KNVB is leidend in de vervolgstappen, communiceert de club tot slot.

Heeft De Graafschap een punt?

Meer nieuws

Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
3
Bondscoach Tedesco laat Courtois thuis voor EK: 'Wil geen pingpong spelen'
4
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
4
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
1
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties