De Graafschap staat met een been in de Eredivisie na zege op Jong PSV

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Willy van der Kuijlen werd de aftrap genomen op De Herdgang, waar de bezoekers direct de aanval zochten. In de vierde speelminuut belandde een verre inworp van Toine van Huizen voor de voeten van Ted van de Pavert, die van dichtbij de bal in de handen van doelman Vincent Müller schoot. Twee minuten later had de sluitpost opnieuw een belangrijke redding in huis; ditmaal een kopbal van Jonathan Opoku. Na een kwartier spelen viel de openingstreffer alsnog.

Het was Jordy Tutuarima die de bal kreeg van Elmo Lieftink, waarna de linksback op overtuigende wijze binnenschoot: 0-1. Pas vijf minuten na de openingstreffer van De Graafschap liet Jong PSV zich voor het eerst zien: Shurandy Sambo zag zijn schot naast de rechterpaal verdwijnen. Vervolgens brak er een impasse aan die pas tegen het einde van de eerste helft doorbroken werd. Nadat Müller in eerste instantie nog schot van Daryl van Mieghem onschadelijk maakte, moest de keeper in de 41ste minuut alsnog capituleren.

Lieftink kreeg een afvallende bal op circa 25 meter van het doel voor zijn voeten, waarna hij niet twijfelde en uit de stuit ineens doeltreffend uithaalde: 2-0. In het tweede bedrijf zette De Graafschap de zoektocht naar meerdere treffers voort. Onder meer Lieftink en Danny Verbeek deden nog een duit in het zakje, maar een derde doelpunt bleef uit. Jong PSV hoopte tien minuten nog de aansluitingstreffer te maken via Mathijs Tielemans; doelman Rody de Boer besloot het duel echter met een clean sheet.