Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Graafschap wint niet van Den Bosch en verdwijnt uit Eredivisie

Laatste update:

Na twee seizoenen komt er weer een einde aan de periode van De Graafschap in de Eredivisie. De thuisploeg wist dat het zondag moest winnen, maar begon zwak en speelde in een veel te laag tempo om het Den Bosch lastig te maken. De bezoekers loerden op de counter en zagen die tactiek resultaat opleveren, want de eerste grote kansen waren voor Den Bosch. Tom van Weert ging alleen op Yves De Winter af maar zag zijn schuiver voorlangs gaan, waarna de aanvaller even later opnieuw een goede schietkans kreeg. Een katachtige reflex van De Winter voorkwam een openingstreffer.

Bij de derde mogelijkheid was het alsnog raak voor Den Bosch. De Winter stopte de inzet van Bart van Brakel, maar kon het schot niet klemmen en zag de attente Van Weert de rebound binnentikken. De voorsprong voor Den Bosch was volledig verdiend en de fans van De Graafschap begonnen dan ook te morren en te fluiten. Van Weert kreeg weer een kans om een rebound binnen te tikken, maar nu lag de sterk keepende De Winter in de weg. De doelman zag Rydell Poepon na een halfuur de eerste kans voor De Graafschap krijgen, maar in een scrimmage kreeg de spits de bal niet in het doel.

Yuri Rose slaagde er wel in om de gelijkmaker waar De Graafschap zo op hoopte binnen te werken. Na een hoekschop ontstond er een onoverzichtelijke situatie, maar Rose maakte gebruik van de situatie en tikte de 1-1 binnen. De Graafschap werd door deze goal wat sterker en Michael de Leeuw leek de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De druk van de Superboeren nam in het laatste kwartier van de eerste helft toe. Anco Jansen raakte de paal, Kevin Begois keerde een inzet van De Leeuw.

De Graafschap wist niet te scoren, maar kon met vertrouwen beginnen aan de tweede helft. Na rust kabbelde de wedstrijd echter maar wat voort en grote kansen bleven lange tijd uit. Dat was slecht nieuws voor De Graafschap, dat immers moest scoren om in de Eredivisie te blijven. Poepon kreeg nog een kopkans, maar kopte recht op Begois af, en zag De Winter een achterstand voorkomen door een grote kans voor Den Bosch onschadelijk te maken. De tijd tikte verder en De Leeuw en de mee opgekomen De Winter kopten nog over, maar de treffer die De Graafschap nodig had zou nooit vallen. De Gelderlanders spelen daardoor volgend seizoen in de Jupiler League.

Bekijk hier de samenvatting van De Graafschap - FC Den Bosch:

-
Ik vind het jammer dat De Graafschap is gedegradeerd

Meer nieuws

VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
19
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
8
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
6
Reservespeler gaat PSV mogelijk verlaten voor avontuur in Spanje of Engeland
7
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
52

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties