Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De grootste ster uit de jeugdopleiding van Ajax is….

Laatste update:

Vraag de gemiddelde Indonesiër naar een Nederlandse voetballer met Indonesisch bloed en superlatieven komen te kort om Giovanni van Bronckhorst te omschrijven. Zijn status is te vergelijken met die van Johan Cruijff in Nederland. Een popster, een sportheld, de reden waarom zoveel pasgeboren baby's Gio heten. Maar Gio is inmiddels gestopt met voetballen. De jonge hond die zijn sterrenstatus met succes probeert over te nemen is Irfan Bachdim. De 22-jarige is de David Beckham van Indonesië. Nu heb ik redelijk wat wedstrijden van Bachdim en van Beckham gezien, qua voetballend vermogen mag Bachdim niet eens de schoenen poetsen van de schoenenpoetsers van Beckham.

Bachdim komt uit voor de lokale trots van Malang, Persema Malang. Je ziet aan alles dat hij het Indonesische niveau met gemak kan overstijgen maar net als bij elke andere jonge voetballer gaat dat met ups en downs. Soms is hij de beste man en soms valt hij helemaal niet op. Zoals gezegd begon Bachdim in de jeugdopleiding van Ajax. Potten breken bleek onmogelijk en hij verkaste na drie jaar naar de amateurs. Hier werd hij opgemerkt door scouts van de jeugdopleiding van FC Utrecht. Ook hier doorstond de middenvelder de schifting niet en hij koos voor Haarlem. Door het faillissement van de club kwam hij snel weer zonder contract te zitten. Na wat omzwervingen koos hij ervoor om naar het land van zijn vader te gaan. Indonesië. Zijn vader is overigens geen onbekende in het Indonesische voetbalcircuit, zelf acteerde hij jarenlang als voetbalprof in het land van de duizend eilanden. Irfan speelde ook niet onverdienstelijk, hij scoorde afgelopen seizoen 10 goals en hielp zijn ploeg aan de tweede plek in de Indonesia Premier League.

Ondertussen kwam Irfam Bachdim ook uit voor het Indonesisch elftal, een bonte verzameling van spelers die door 'omstandigheden' een Indonesisch paspoort hebben bemachtigd. De sterrenstatus van Bachdim kwam op volle gang tijdens het toernooi van de Zuidoost Aziatische landen. Hij scoorde twee goals en mede dankzij zijn goede looks werd hij het gezicht van het toernooi. Het journaal en de roddelmedia van juni en juli werden gedomineerd door twee huwelijken, die van Prins Albert van Monaco en die van Irfan Bachdim. Omdat het in Indonesië verplicht is om je religieuze voorkeur te registreren, wordt er streng gekeken naar huwelijken met gemengde religies. Dit is verboden in het Aziatische land. Zijn vrouw is een Chinees-Duits model en hierdoor besloot het jonge koppel om problemen te vermijden en in Duitsland te gaan trouwen. Hordes camera ploegen werden vanuit Indonesië ingevlogen om het huwelijk vast te leggen.

Het moge duidelijk zijn, Irfan was een nobody in Nederland maar is nu een absolute ster in Indonesië. Er zijn nu zelfs ploegen geïnteresseerd in de golden boy maar de vraagprijs van Persema is met vijf biljoen roepia te hoog voor de potentiële kapers. Mocht een club hem toch los weten te weken, dan krijgen ze meer dan alleen een goede voetballer. Ze krijgen de grootste ster van Indonesië.

Meer nieuws

Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties