Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Haan adviseert Steijn: 'Niet te vaak doen, gaat echt leven in de kleedkamer'

Laatste update:

"Ze ogen heel ongelukkig", constateert De Haan over de Ajax-spelers. "Dat zie je aan dat ze naar elkaar kijken en wijzen als iets mislukt en dat ze geen acties durven maken. Het is chaotisch, onsamenhangend. Dan gaan spelers zich verstoppen."

"Je ziet bij Ajax-spelers, van wie velen international zijn en écht wel kunnen voetballen, de besluiteloosheid in het handelen", ziet ook Verbeek. "Ze weten niet goed wat ze moeten doen. Dan zijn er geen automatismen, belanden ze vaak in de denkstand en zijn ze meestal een tel te laat."

Het is een lastig verhaal om dat vertrouwen weer op te krikken, zo beaamt Verbeek. "Vergelijk het met het vinden van de wc 's nachts. Thuis gaat dat goed in het donker, maar niet als je op reis bent. Bij Feyenoord lukt ze dat wel onder Arne Slot, maar bij Ajax weten ze niet waar ze heen moeten. Daarin heeft Steijn bergen werk te verzetten."

De Haan is van mening dat Nederlands de voertaal bij Ajax moet blijven, ondanks de aanwezigheid van vele buitenlanders in de selectie. Dat werkte ook goed toen de Fries coach was bij sc Heerenveen, zo beaamt hij. "Dat pikken ze echt snel op."

Verder is het belangrijk voor een trainer om te luisteren naar je spelers, denken beide oefenmeesters. "Weet wat in die koppies omgaat en welke benadering daarbij hoort. Wellicht speelt er privé iets. Je moet als trainer een halve psycholoog zijn", aldus De Haan.

En daarin kan Steijn nog wel stappen zetten, zo is de consensus tussen beide trainers. Zo moet de Hagenaar het achterwege laten om publiekelijk spelers in twijfel te trekken. "Dat moet je niet te vaak doen, want dat gaat echt leven in de kleedkamer."

Toch is er weinig begrip voor de manier waarop Annemieke Zijerveld, clubpsychologe bij Almere City, recentelijk sprak over de Ajax-selectie. "Zoals zij dat doet, vind ik een te gemakkelijke conclusie waarom het niet goed gaat bij Ajax en een goedkope manier van profileren", zegt Verbeek.

Meer nieuws

Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
24
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
3
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
32
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
49
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
14
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties