Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Hollandse School is niet meer heilig

Laatste update:

In de competitie werkte het heilige 4-3-3-systeem van Frank de Boer tot nu toe perfect. Vier landstitels zijn het gevolg. Vooral tegen de tegenstanders met weinig kwaliteit is dit systeem ideaal om een wedstrijd mee te 'besturen'. Dominant voetbal op de helft van de tegenstander met veel positiewisselingen en goed, strak positiespel (zoals de Boer dit graag ziet) is met dit systeem slechts een formaliteit.

In de internationale bekertoernooien ligt het niveau toch een stuk hoger. Ook moet niet vergeten worden dat de gemiddelde reistijd een stuk groter is dan bij de gemiddelde Eredivisiewedstrijd. De omstandigheden in de Champions League (maar ook in de Europa League) zijn gewoon totaal anders.

Toch blijft De Boer stug volhouden aan zijn 4-3-3-systeem, ook tegen de clubs van wereldklasse. Het is nu al vijf jaar op rij gebleken dat dit gewoon niet werkt. Je kan tegen Lionel Messi, Neymar en Andres Iniesta gewoon niet aanzetten met Niklas Moisander, Mike van der Hoorn en Niki Zimling. Of tegen Robert Lewandowski, Marco Reus en Mario Götze spelen met Joël Veltman, Stefano Denswil en Nicolai Boilesen.

De volgende vraag is dan: hoe kan het wel? Ik zeg maar één ding: Louis van Gaal. Met eenzelfde soort situatie ging hij met zijn selectie richting Brazilië. Maar hij zag wél in dat hij met Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi tegen Diego Costa en Iniesta gewoon met 3-0 of 4-0 zou gaan verliezen. Hij speelde met vijf verdedigers. Ideaal voor Ajax lijkt mij.

Achterin is er dan meer vastigheid en vooral tegen de 'grotere' clubs kan Ajax in de omschakeling over de vleugels de tegenstander pijn doen. Snelheid over de vleugels hebben ze namelijk wel met Boilesen, van Rhijn, Kishna, El Ghazi en Schöne. Er is zelfs nog een alternatief: 4-2-3-1. Bert van Marwijk werd er tweede mee op een WK, en verdedigend is ook dit een veel beter systeem dan 4-3-3. Je hebt nu namelijk twee controlerende middenvelders én de vleugels zijn veel minder 'statisch'. El Ghazi en Kishna kunnen zo ook helpen met verdedigen zonder dat dit ten koste gaat van hun aanvallende kwaliteiten.

Als Ajax nou eindelijk weer eens wilt overwinteren in de Champions League, kan dit veel beter met een minder aanvallend systeem. De Hollandse School is niet meer heilig. Frank de Boer, het is aan jou.

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
5
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
4
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
4
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
136

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties