Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Jong doet na tumultueuze dag zeer opvallend verzoek aan KNVB

Laatste update:

Cambuur stond na 29 speelrondes bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, met vier punten meer dan De Graafschap en elf punten meer dan FC Volendam. Volgens De Jong was hij hoe dan ook gepromoveerd met zijn elftal als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid. "Natuurlijk waren wij gepromoveerd. Dat weet ik wel zeker. Maar dat is nu niet meer aan de orde", wordt de coach geciteerd door Voetbal International. "De rechter heeft zijn verhaal gedaan. We moeten nu stoppen met smijten en gooien."

"Tegelijkertijd hoop ik wel dat de KNVB meedenkt met zowel Cambuur als De Graafschap in de vorm van een schadevergoeding. Door onze promotie te blokkeren lopen we heel veel geld mis", vervolgt De Jong, die een opvallend verzoek heeft aan de KNVB. "Ik hoop wel dat ze ons die schaal geven. Gewoon los van wel of geen promotie. Wij zouden kampioen zijn geworden, die schaal staat daar symbool voor. NAC Breda, FC Volendam en De Graafschap hebben een periode gewonnen en hebben daar een prijs voor gekregen. Voor ons zou een schaal iets tastbaars zijn voor de hele club. Het zou een mooi plaatsje krijgen in ons nieuwe stadion."

Cambuur en De Graafschap kunnen nog wel een hoger beroep instellen tegen de uitspraak van de rechter of een bodemprocedure starten, maar de kans lijkt klein dat dat iets zal uithalen. De rechter benadrukte donderdag namelijk dat het besluit van de KNVB om de promotie- en degradatieregeling te schrappen, te billijken is. "Het zou evengoed verdedigbaar zijn geweest als KNVB had beslist dat er wel kon worden gepromoveerd/gedegradeerd. Maar dat besluit is aan de KNVB", legde hij uit. "Het juridische heeft nu gewonnen van het sportieve", reageert De Jong. "Dat voelt niet goed. Maar de rechter is een eerlijk mens. Hij zal alles goed hebben afgewogen. Kennelijk was dit de terechte uitkomst. Die hebben we te accepteren", aldus de trainer.

Meer nieuws

Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
35
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
41
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
39
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties