Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'De Jong en Blind zijn verdedigend zo ongelofelijk kwetsbaar, slecht zelfs'

Laatste update:

De Ligt wordt zaterdag op de afsluitende training getest. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan lijkt het voor de hand te liggen dat Ten Hag opnieuw De Jong een linie laat terugzakken. "Hoewel ik erg te spreken was over de manier van spelen van Ajax tegen AEK, kan je tegen een beetje fatsoenlijk elftal niet met een verdedigingsduo Frenkie de Jong-Daley Blind aankomen. Die zijn verdedigend zo ongelofelijk kwetsbaar, slecht zelfs", schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. "Speelt Ajax met die twee centraal achterin dan zullen Lozano en Bergwijn Ajax verschrikkelijk veel pijn doen met hun snelheid."

Volgens Kieft gaat Ajax er niet alleen verdedigend op achteruit wanneer De Jong wordt weggehaald van het middenveld. "Bij afwezigheid van De Jong op het middenveld misten de aanvallers van Ajax aanvoer vanuit die linie", schrijft de oud-international. "De Jong brengt anderen in stelling, in tegenstelling tot Carel Eiting. Hij voetbalt in een te lage versnelling. Donny van de Beek heeft mijn voorkeur. Knap hoe hij zich iedere keer manifesteert als invaller en ook tegen AEK weer scoorde. Heel even toonde hij een houdinkje na zijn goal, maar dat is hem vergeven. Je hoort hem nooit zaniken."

Kieft vindt dat de opbouw van Ajax afhankelijk is van de twee vleugelverdedigers. Hij prijst Nicolás Tagliafico, die afgelopen woensdag nog twee keer trefzeker was in de Champions League. "Hij doet het offensief geweldig en kan daarbij ook goed verdedigen. Die combinatie is zeldzaam en daarom verwacht ik niet dat hij volgend seizoen nog in de Eredivisie speelt. Aan de andere kant komt Noussair Mazraoui vaak op, maar hij komt nooit met een voorzet, laat staan een goede voorzet. Hij ziet het gewoon niet."

Bij zowel Ajax als PSV zijn de spitsen afhankelijk van de flanken, schrijft Kieft. Dat Huntelaar en De Jong de twee spitsen zijn van de twee topclubs, is volgens Kieft veelzeggend. "Voor mij typeren De Jong en Huntelaar de armoede in de spitspositie in de Nederlandse top. Vroeger had je veelzijdige topspitsen als Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy. In dat kader geloof ik (nog) niet in Kasper Dolberg. Hij blijft een vraagteken. Zijn geweldige seizoen onder Peter Bosz heeft hij - mede door blessures - geen vervolg gegeven. Dolberg zal zich opnieuw moeten bewijzen bij Ajax en iedereen ervan overtuigen dat hij niet de eendagsvlieg is waarvoor hij weleens wordt versleten."

-
Wat verwacht jij van PSV - Ajax?

Meer nieuws

Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
0
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
12
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
21
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties