De Jong scoort bij rentree, Liverpool met pijn en moeite verder

Fenerbahçe - Borussia Mönchengladbach 0-3
De Jong zat voor het eerst sinds 25 oktober weer bij de selectie van Borussia, maar begon in Turkije nog op de bank. Roel Brouwers kreeg wel een basisplaats en hij zag Borussia na ruim twintig minuten spelen op voorsprong komen, via de Turkse Duitser Tolga Cigerci. Hij opende met een gedraaid schot in de verre hoek op fraaie wijze de score. Fenerbahçe (zonder Dirk Kuyt) baalde en kreeg vijf minuten weer een domper te verwerken, toen Mike Hanke een eenvoudig gegeven penalty benutte. In de tweede helft mocht De Jong invallen en hij vierde zijn rentree met een treffer, door na een uitstekende actie van Amin Younes van dichtbij binnen te tikken. Borussia won dus opvallend ruim, maar voor de stand in de groep maakte het niets uit: Fenerbahçe was al zeker van de eerste plek in groep C, Borussia eindigt als tweede.

Udinese - Liverpool 0-1
De eerste kansen van het duel tussen Udinese en Liverpool waren voor de thuisploeg, maar de bezoekers kwamen na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Luis Suárez kopte de bal uit een corner bij Suso, die het overzicht behield en Jordan Henderson in staat stelde om de 0-1 binnen te schieten. Kort hierna leek Glen Johnson de marge al te verdubbelen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd, omdat aangever Stewart Downing zich in buitenspelpositie bevond. Suárez kwam kort voor rust nog dicht bij een goal, maar zijn omhaal ging net over, waarna de Uruguayaan kort na rust Suso bediende. Hij had moeten scoren, maar schoot naast, zodat het spannend bleef. Henderson en Suárez misten ook nog grote kansen voor Liverpool, voordat Udinese met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor Giovanni Pasquale. De sfeer werd grimmig en Udinese zocht nog naar de gelijkmaker, maar vond die niet, waardoor Liverpool naar de knock-outfase gaat.

Young Boys - Anzhi Makhachkala 3-1
Samuel Eto'o wordt dik betaald voor het maken van doelpunten, maar hielp na een kwartier spelen tegen Young Boys een grote kans om zeep. De aanvaller ging na een foute terugspeelbal alleen op Marco Wölfi af, maar wist niet te scoren. Daardoor kon Gonzalo Zarate Young Boys acht minuten voor rust op voorsprong zetten: hij schoot in eerste instantie op de paal, gleed vervolgens achter de achterlijn en was op tijd terug in het veld om de 1-0 binnen te schieten. Aan de goal zat een sterke lucht van buitenspel, maar de treffer werd goedgekeurd. Anzhi kwam in blessuretijd van de eerste helft wel weer op gelijke hoogte, via Odil Akhmedov, die scoorde na een handig passje van Eto'o. Kort na de thee ramde Moreno Costanzo echter de 2-1 binnen en ruim tien minuten later kreeg Lacina Traoré van Anzhi zijn tweede gele kaart na een vermeende schwalbe. Young Boys verdedigde de voorsprong en maakte er in de slotfase nog 3-1 van, waarna Alexander Gonzalez volledig uit zijn dak ging. Young Boys dacht te denken dat het door was, maar daar is geen sprake van.

Viktoria Plzen - Atlético Madrid 1-0
Viktoria Plzen en Atlético Madrid waren al zeker van een plek in de knock-outfase, maar Viktoria kon de poule nog winnen, als het thuis zou winnen van de titelhouder. De Tsjechen speelden in ieder geval vol voor deze zege en kwamen na ruim twintig minuten spelen op voorsprong, toen Vaclav Prochazka op de goede plek stond bij een doorgekopte corner en de 1-0 binnentikte. Atlético (evenals in de eerdere groepswedstrijden zonder topschutter Radamel Falcao) moest zodoende in de achtervolging, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te vinden. Op de laatste speeldag werd de titelhouder zodoende nog ingehaald door Viktoria, dat poule B afsluit met dertien punten uit vijf wedstrijden. Atlético haalde een puntje minder en eindigt dus als tweede in de groep.

Girondins Bordeaux - Newcastle United 2-0
Tim Krul en Vurnon Anita zaten op de bank bij Newcastle United en zagen hun ploeg slecht starten tegen Girondins Bordeaux. De Fransen wilden er in eigen huis duidelijk nog wat van maken en kregen al kans na kans, voordat Cheick Diabeté na een klein halfuur spelen de verdiende openingstreffer binnenkopte. Anita kwam voor de tweede helft in de ploeg bij Newcastle, maar kon niet voorkomen dat Bordeaux de bovenliggende ploeg bleef. Gregory Sertic kwam dicht bij een tweede goal voor de thuisploeg, maar raakte de buitenkant van de paal. Twintig minuten voor tijd werd het alsnog 2-0, toen Diabeté zijn tweede goal van de avond maakte, door goed te reageren na een lange bal van achteruit. Anita droeg in de laatste tien minuten nog de aanvoerdersband bij Newcastle, dat door de verdiende 2-0 nederlaag als tweede eindigde in groep D.