Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De keerzijde aan het succes van Bayern

Laatste update:

Tussen 2008 en 2012 won de nu 42-jarige Guardiola veel grote prijzen met FC Barcelona. Door deze prestaties wordt de Spanjaard door voetbalkenners gezien als één van de beste voetbaltrainers ter wereld. Er waren dan ook zeer veel geruchten rond Guardiola, toen bekend werd dat hij na het seizoen 2011/12 zou stoppen als manager bij Barcelona. Zou de voormalig middenvelder tekenen bij de Russische euro's van Roman Abramovich bij Chelsea, de Arabische oliedollars van Sjeik Mansour van Manchester City of zou hij wellicht een dienstverband aangaan bij AC Milan? Nee, de toekomst van Guardiola lag bij Bayern.

De verwachtingen zijn hooggespannen, alhoewel Guardiola momenteel nog niet werkt bij in Duitsland. Momenteel staat Jupp Heynckes nog aan het roer bij Bayern en we kunnen wel stellen dat hij het fantastisch doet. De halve finales van de Champions League en DFB Pokal zijn bereikt en de titel is gepakt in de Bundesliga. Maar wat nou als Bayern daadwerkelijk de eerstgenoemde twee toernooien overwint? Dan is het voor Guardiola onmogelijk om het werk van Heynkes dit seizoen te overtreffen. En dat terwijl dat er veel druk komt te liggen op de trainer uit het Catalaanse Santpedor, die in juli aan zijn termijn bij 'der Rekordmeister' begint.

Maar wat moet Guardiola nou eigenlijk hopen? Dat zijn aanstaande club dit seizoen nog grootse successen boekt, maar dat hij de prestaties an Heynckes volgend seizoen dan nog onmogelijk kan evenaren noch verbeteren? Of dat Bayern uitgeschakeld wordt in de Champions League en ook de Pokal niet wint? Dan is er voor Guardiola weer ruimte voor verbetering bij Bayern. Want laten we reëel zijn, de kans dat Bayern volgend seizoen al vroeg in april kampioen wordt, is nihil. Of Heynckes dit seizoen nou het geluk heeft dat Borussia Dortmund in de nationale competitie ondermaats presteert of niet, de titel is wel op zeer overtuigende wijze gepakt en het lijkt me sterk dat dit volgend seizoen wederom gaat gebeuren.

Ik wil echter duidelijk maken dat ik zeker gecharmeerd ben van de kwaliteiten van Guardiola, maar ik weet niet of Bayern er zo verstandig aan doet om een zo'n grote naam aan te stellen als vervanger van Heycnkes. Wanneer een wat minder bekende voetbalcoach de opvolger was geweest van de succestrainer, had er minder druk op hem gelegen zoals dat wel gaat gebeuren bij Guardiola. Die druk gaat er hoe dan ook komen en al helemaal na een topseizoen zoals deze lijkt te worden. Grootse prestaties worden verwacht van Guardiola, wat bij een andere trainer wellicht anders was geweest. En daarnaast, zijn er echt mensen die verwachten dat Bayern het voetbal gaat spelen zoals Barcelona dat deed op haar hoogtepunt?

Nee, natuurlijk gaat dat niet gebeuren. Bayern heeft namelijk totaal andere spelers dan Barcelona. Het grootste verschil ligt op 'nummer 9'. Waar de Catalanen doorgaans spelen met Lionel Messi, wordt bij Bayern meestal gekozen voor Mario Mandzukic of Mario Gómez. Het verschil tussen Messi en eender welke Mario is enorm groot. Dan heb ik het nog niet eens over de kwaliteit, maar met name over de speelstijl. Hoe wil Guardiola zijn 'tiki taka-voetbal' naar Zuid-Duitsland brengen?

Dat laatste lijkt wel duidelijk voor de voetbalfans, die Bayern niet zo nauwlettend volgen en snel geloven in sensatiegeruchten. Want dikwijls verschijnen er onzingeruchten rond Barcelona-spelers die in de zomer hun voormalig coach moeten volgen naar de Allianz Arena. Maar als er iets is waar Bayern-fans niet over mogen zeuren, is het wel over de manier hoe de club wordt gerund. Ik zie het niet gebeuren dat Guardiola al zijn Spaanse 'vriendjes' meeneemt naar Bayern. Dat zou hij kunnen doen bij Chelsea of Manchester City, waar het beleid totaal anders is dan bij Bayern. Maar hoe groot de naam van Guardiola in de voetbalwereld mag zijn, het bestuur van Bayern laat zich niet gek maken.

Meer nieuws

Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
0
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Minteh scoort tijdens Feyenoord-PEC Zwolle!
0
Unai Emery wijst aanbieding van Bayern München om twee redenen af
7
Veteraan gaat Real Madrid na 469 wedstrijden verlaten voor avontuur in MLS
4
Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
10
Luuk de Jong grapt over zaakwaarnemersrol om selectie PSV intact te houden
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties