Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De kleine dribbelaar uit Fuentealbilla

Laatste update:

Iniesta begon, net als elke voetballer, met voetballen op zesjarige leeftijd in de straten van Fuentealbilla. Al gauw worden zijn talenten opgemerkt. Na zes jaar voetballen voor de club Albacete, werden zijn talenten ontdekt door de wereldberoemde scout: Carlos Rexach. Zo doorliep hij de roemruchte Cantera van Barcelona en maakte hij zijn debuut op twintigjarige leeftijd in Barcelona 1. Het duurde niet lang voordat El Illusionista de harten van los Culés veroverde, samen met een basis plaats onder Frank Rijkaard. Met zijn snelle passen, inzicht en eindeloze dribbels weet iedereen het zeker: dit wordt Spanje's nieuwe held.

Wedstrijd na wedstrijd zien mensen de nieuwe Zinédine Zidane, of Xavi in hem, maar niks bleek waar. Deze jongen heeft een nieuw stijl van voetballen geïntroduceerd in het voetbal. De bal kort houden, om de twee stappen de bal één keer raken, voordat je de bal ontvangt drie á vier keer om je heen kijken, en nog veel meer. Dat is het tweede natuur van een talent dames en heren. Dit gaat in één ogenblik door het hoofd van een talent.

Op jonge leeftijd was ik al een groot fan van het zogehete 'totaalvoetbal' die Spanje, Ajax en Barcelona uitvoerden. Ik raakte eraan gewend en begon het zelfs zelf binnen de lijnen te proberen. Toen ik Iniesta's eerste wedstrijd zag voor Barcelona was ik verbaasd dat er zo'n voetballer bestond. Ik wist niet was er door me heen ging. Alles liep zo...vloeiend en perfect, als ik het buiten zelf probeerde raakte ik in de knoop. Het was dus waar, ik had kennis gemaakt met een wereldvoetballer.

Het jaar 2010 was een jaar om nooit te vergeten, voor mij én Iniesta. Al jaren was ik fan van het Spaans voetbal, het nationale team en Iniesta, maar hoe moest dat samen met een Nederlands paspoort? Vroeg ik me keer op keer af. Op het WK van Zuid-Afrika was hij één van de uitblinkers in Las Rozas,met als hoogtepunt de finale. Samen met mijn vrienden, mijn broer en familie keken we dagenlang uit naar de finale. Ik was het enige stukje rood in een oranje huis. Toen was het zover , de finale. Kans na kans zaten we op het puntje van ons stoel. Ongekende spanning. Tot in de laatste minuten...Het was een halve counter via Jesus Navas en opgezet door Iniesta. Na een mislukte voorzet van Fernando Torres hervatte Fransesc Fabregas de aanval en legde hem klaar voor Iniesta, het ging allemaal zo snel. En dan, in de allerlaatste minuten, schoot mijn ster, Andrés Iniesta Lujan, alle Nederlandse dromen aan flarden. Ongekende emotie had ik toen. Van de tientallen spelers op het hele toernooi, moest persé mijn Andrés de winnende goal maken. Kippenvel.

Gemengde gevoelens, emotie, tranen en trots. Het was werkelijk een van mijn meest memorabele momenten in mijn leven. In mijn ogen zal hij voor altijd de abslolute nummer één voetballer blijven. Niet alleen vanwege zijn passen en dribbels, maar ook vanwege zijn inzicht en slimheid. Speelt zijn hele leven in de 's werelds sterkste competitie, speelde op het hoogste Europees club én landelijk. Ongekende successen die maar weinig voetballers hebben gehad.

Na een mislukt Oranje-EK in 2012, was hij alweer de uitblinker op een groot toernooi. Verdedigers hadden massaal hun handen vol aan de kleine dribbelaar. Geen enkele verdediger kon hem stoppen op zo'n ongekend hoog niveau. Na het onzichtbaar maken van een andere ster,Andrea Pirlo, in de finale, kreeg hij eindelijk zijn ware erkenning voor zijn werk. Met als beloning: Europees speler van het jaar 2012 en speler van het EK 2012. Eindelijk dacht ik dan, na al die jaren als enige Nederlandse burger een liefhebber van Iniesta te zijn, wordt zijn talent pas écht 'erkent', want altijd zat hij in de schaduwen van Xavi Hernandez en Lionel Messi. Altijd werd hij als excuus gebruikt voor Messi's ongekende prestaties. En altijd werd zijn spel overgeslagen voor goals en acties. Maar nooit zal hij vergeten worden als één van Spanje's grootste voetballers aller tijden en Barcelona's beste middenvelders, en nooit zal hij vergeten worden als de speler die Spanje's eerste wereldtitel heeft bezorgd.

De kleine dribbelaar uit Fuentealbilla heeft nog lang niet zijn piek bereikt.

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties