Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'De koppigheid van Marco van Basten doet me nog het meeste verdriet aan'

Laatste update:

"Ik heb altijd een zeer goede relatie met Marco gehad", blikt Capello terug in een interview met MilanNews. "Jammer genoeg kwam hij onder mij niet veel aan spelen toe. Als Marco in vorm was geweest, zouden we nog meer hebben gewonnen." Capello, tussen 1991 en 1995 trainer van Milan, vindt dat Van Basten een fout beging door te kiezen voor operaties aan zijn enkel. Hij liet zich na aanhoudende enkelblessures onder handen nemen door zijn vaste chirurg, René Marti. De arts opereerde Van Basten op 21 december 1992 voor de derde keer en haalde tien stukjes bot uit de enkel en het onderste spronggewricht. Marti verwachtte dat de aanvaller na drie maanden weer inzetbaar zou zijn, maar zijn herstel duurde langer dan verwacht. Uiteindelijk zou Van Basten na zijn operatie nog maar twee competitiewedstrijden en de finale van de Champions League in 1993 spelen.

"Zijn koppigheid doet me nog het meeste verdriet aan. Hij bleef koppig afkoersen op een operatie. Ik kan me herinneren dat clubarts Giovanni Battista Monti hem adviseerde om te wachten, maar in plaats daarvan ging Van Basten onder het mes bij een arts (Marti, red.) die hem verbrijzelde", treurt Van Basten. "Om dan te zien dat zijn carrière ten einde komt en hij een 'mea culpa' maakt, deed en doet me pijn. Een speler hoort niet op zijn leeftijd te stoppen. Als zo'n mooie speler het veld af gaat, laat dat niemand koud." Uiteindelijk is Van Basten vier keer geopereerd door Marti. Bij zijn afscheid liet hij inderdaad doorschemeren spijt te hebben van de operaties. "Ik weet niet of de doktoren me altijd hebben geholpen, want vanaf 1992 is de situatie niet echt verbeterd. Ik heb de indruk dat het na elke operatie eerder slechter dan beter ging", gaf Van Basten aan tijdens zijn afscheidsspeech in 1995 in het San Siro. Capello was aan de zijlijn tot tranen toe geroerd.

Van Basten ging de geschiedenisboeken in als een van de meest memorabele spitsen uit de clubgeschiedenis. Hetzelfde geldt voor de huidige aanvalsleider, Zlatan Ibrahimovic, die dit seizoen vrijwel wekelijks uitblonk voor Milan, totdat hij op 22 november tegen Napoli (1-3 zege) uitviel met een hamstringblessure. Hij is momenteel nog steeds herstellende van die kwetsuur. Ibrahimovic maakte dit seizoen tien goals in zes competitieduels en zijn goede vorm verraste Capello niet. "Hij is een trotse prof, de altijd wil bewijzen dat hij de sterkste is en dat hij nog mee kan. Daar slaagt hij in, omdat hij een absolute winnaar is en mentaal sterk is", vertelt Capello, die tussen 2004 en 2006 bij Juventus samenwerkte met Ibrahimovic. "Hij ziet nog altijd redenen om op het veld te blijven staan en alle offers te maken die daarbij komen kijken. In die zin is hij een voorbeeld voor het hele team."

"Hij is een speler die het verschil kan maken", vervolgt de Italiaan zijn lofzang over Ibrahimovic, die ondanks zijn blessureleed nog op de derde plaats staat op de topscorerslijst van de Serie A, met één goal minder dan Cristiano Ronaldo van Juventus en twee treffers achterstand op Romelu Lukaku van Internazionale. "We vergeten Ibrahimovic vaak als we het hebben over de beste spelers aller tijden. Het gaat vaak over Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar Ibrahimovic heeft geen enkele reden om jaloers op ze te zijn. Hij heeft techniek, kracht en is met dat lijf in staat om fantastische dingen te doen. Zijn bewegelijkheid is indrukwekkend, net als de snelheid die hij op zijn leeftijd nog heeft, ondanks een aantal serieuze blessures."

Meer nieuws

Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
2
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
4
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
14

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties