Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Kuip haalt eindelijk weer Europese finale binnen: 'Fantastisch'

Laatste update:

"Fantastisch", zo luidt de eerste reactie van Van Merwijk tegenover het Algemeen Dagblad. De laatste keer dat er een Europese finale in De Kuip werd afgewerkt was in 2002, toen Feyenoord in eigen huis ten koste van Borussia Dortmund de Uefa Cup won. "We zijn blij dat zo'n toernooi in de Kuip wordt gespeeld. Hopelijk zal Oranje die finale halen. Finales zijn altijd prachtige wedstrijden, waarbij het alles of niets is.''

De Grolsch Veste in Enschede en De Kuip in Rotterdam zijn de beoogde stadions waar de halve finales, troostfinale en finale gespeeld moeten worden. Amsterdam en Eindhoven zijn geen opties, omdat de Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion in juni 2023, wanneer het mini-toernooi gehouden wordt, volgeboekt zijn voor evenementen. Als grootst beschikbare stadion lijkt De Kuip daardoor de Nations League-finale binnen te gaan halen.

Nederland was het laatste overgebleven land met interesse in de organisatie. Formeel moet de UEFA het toernooi nog aan Nederland toewijzen, maar dat zal in januari gebeuren. Kroatië, dat zich net als Nederland heeft geplaatst voor de eindronde, heeft geen interesse het toernooi te organiseren. De overige landen die zich nog kunnen plaatsen, Portugal of Spanje en Hongarije of Italië, waren eveneens niet geïnteresseerd. Die landen maken maandag en dinsdag in onderlinge duels uit wie zich volgend jaar in Nederland mag melden.

Meer nieuws

Lengte van uitleveringsproces Quincy Promes hangt af van deze twee factoren
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
12
Anwar El Ghazi regelt grote namen in benefietwedstrijd voor Gaza
2
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
21
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
16
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties