Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Kuip ontploft in laatste seconde van de Klassieker

Laatste update:

Waar verwacht werd dat Feyenoord de bezoekers vanaf minuut één bij de keel zou grijpen, wist Ajax het spel van de Rotterdammers goed te ontregelen. Ajax speelde op balbezit en voorkwam op die manier dat Feyenoord kon stormen richting het doel van Diederik Boer. De eerste helft stond bol van de spanning, maar goed voetbal viel er niet te zien. De kleine kansen waren voor Ajax, dat de betere ploeg was in de eerste helft. Viktor Fischer kreeg de grootste kans, maar hij stuitte van dichtbij op de snel van zijn lijn gekomen keeper Kenneth Vermeer. Vermeer was ook alert bij een schot van Amin Younes, terwijl Daley Sinkgraven naast schoot.

Feyenoord, dat niet goed in de wedstrijd zat, besloot het na rust over een andere boeg te gooien. De toon werd gezet door Eljero Elia, die Lasse Schöne een veeg gaf. Ook een reeks stevige charges met Tonny Vilhena (die Marko Vejinovic op de bank hield), Kenny Tete en Karim El Ahmadi als hoofdrolspelers leverde geen kaarten op. Het felle spel van Feyenoord zorgde ervoor dat Ajax er steeds minder goed uit wist te komen en via Simon Gustafson kreeg de thuisploeg weer eens een kansje: de Zweed hamerde de bal naast.

Het contrast met de eerste helft was enorm. In de eerste 45 minuten deelde Ajax de lakens uit, na rust had Feyenoord de overhand. Ajax-trainer Frank de Boer moest noodgedwongen wisselen, al werd de ploeg daar niet per se slechter van: keeper Boer ging geblesseerd naar de kant, waardoor Jasper Cillessen toch zijn opwachting moest maken. Het werd heter: bij een akkefietje tussen Dirk Kuyt en Younes sloeg, mede dankzij Sven van Beek, de vlam in de pan.

De wedstrijd werd in de absolute slotfase nóg grimmiger en scheidsrechter Pol van Boekel kreeg het steeds drukker. Zo hamerde Mike van der Hoorn compleet onnodig een bal het publiek in, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Het leek op verlenging aan te komen, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werkte Joël Veltman de bal over zijn eigen doellijn voor de 1-0. Dat deed hij bij een indraaiende vrije trap van El Ahmadi; De Kuip ontplofte.

Heeft Feyenoord terecht gewonnen?

Meer nieuws

Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
14
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
47
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
10
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
11
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties