Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Ligt: 'De jongens maakten er grapjes over, het is ook gedurfd van Ten Hag'

Laatste update:

"De jongens op de club maakten er wat grapjes over, maar daarbuiten was het geen issue. Ik snap de commotie wel. Helemaal als een jonge jongen de band krijgt. Dat is wel even apart", legt hij uit in gesprek met Ajax Life. "Het is een gedurfde keuze van de trainer. Hij had kunnen kiezen om een meer ervaren, oudere jongen aanvoerder te maken. Dat zou ook logisch zijn geweest, maar hij kiest voor mij. Daarmee wil hij aangeven dat hij tevreden over me is en me de volgende stap wil laten maken."

De Ligt zegevierde samen met Ajax op zondag met 2-5 over Sparta Rotterdam en de verdediger had tijdens die wedstrijd de taak om Michiel Kramer onschadelijk te maken. Net als collega Maximilian Wöber vocht hij enkele felle luchtduels uit met de aanvaller: "Of het een elleboog was, weet ik niet. Maar het was wel even raak. Dat is zijn spel. Ik kan daar niet veel aan doen. We hadden er wel op getraind. We weten dat hij sterk is in de lucht."

De Ligt geeft aan dat tegenstanders als Kramer en Wout Weghorst, die hij een vergelijkbaar type noemt, als mooie uitdagingen ziet: "Hij is wel een lastpak. Iemand die sleurt en ellebogen geeft. Qua stijl is hij niet de meest gepolijste spits. Dat zie je niet vaak in de Eredivisie", sluit de stopper, die zijn vanaf maandag met het Nederlands elftal voor zal bereiden op de oefeninterlands tegen Portugal en Engeland, af.

Vind jij het terecht dat Matthijs de Ligt de aanvoerdersband draagt?

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties