Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Ligt: 'Ik ging eerst op internet kijken of het echt zo was'

Laatste update:

Raiola vraagt zich af wat De Ligt was gaan doen als hij geen voetballer was geworden. "Ik zou zaakwaarnemer worden en proberen om Mino Raiola te verslaan. Of ik zou proberen hem in dienst te nemen", reageert De Ligt met een knipoog. "Nee, ik maak een grapje. Ik heb daar nooit echt over nagedacht, omdat ik geobsedeerd was door het idee dat ik profvoetballer zou worden. Mijn ouders stemden daar mee in, al moest ik wel mijn school afmaken. Dat heb ik gedaan. Laat ik zeggen dat ik zakenman zou worden, iemand met een eigen onderneming die dingen koopt en verkoopt."

De Ligt: 'Deze prijs geeft aan dat ik op de goede weg ben'

Van Ekkelenkamp, voormalig ploeggenoot bij Ajax, krijgt de verdediger de vraag wat zijn beste herinnering aan de jeugd én het eerste elftal van de Amsterdammers is. "In de jeugd is dat een groot toernooi op Mallorca, negen jaar geleden. We speelden tegen grote clubs als Arsenal en Schalke 04, het was een geweldig toernooi met een ongelofelijke sfeer. Dat toernooi werd door ons gewonnen, we konden concurreren met grote buitenlandse clubs en beseften dat we goed waren. Bij het eerste elftal is mijn beste herinnering het gehele vorige seizoen, ik kan niet iets specifieks daaruit noemen."

De derde vraag komt van Danny Blind, die De Ligt als bondscoach liet debuteren in Oranje. Hij wil weten wat de jonge verdediger ervan vond dat hij geselecteerd was, of hij verrast was en of hij denkt dat het te vroeg was. "Ik was zo blij toen ik opgeroepen werd. Op het moment dat ik hoorde, zat ik te ontbijten op het trainingscomplex van Ajax. De trainer (Peter Bosz, red.) kwam naar me toe en wilde met me praten. Ik was benieuwd wat hij me wilde vertellen en hij zei vervolgens dat ik geselecteerd was voor Oranje."

"Ik dacht dat hij een grapje maakte, dus ik ging eerst op internet kijken of het echt zo was. Daar zag ik dat ik bij Oranje zat. Mijn telefoon ontplofte vervolgens", vervolgt De Ligt, die zijn debuut voor Oranje maakte in het met 2-0 verloren uitduel met Bulgarije in maart 2017. "Ik heb direct mijn vader gebeld om het nieuws te vertellen. Het is zo'n enorme eer om voor het Nederlands elftal te spelen. Dat ik in staat was om al op mijn zeventiende voor Oranje te spelen, is ongelofelijk. Om eerlijk te zijn, was ik wel verrast. Ik had niet verwacht dat ik op zo'n jonge leeftijd al opgeroepen zou worden. Maar ik was er klaar voor."

Meer nieuws

Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
0
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
7
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
36
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
24
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties