Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Ligt noemt ploeggenoot: 'Misschien is hij meer geschikt voor die rol'

Laatste update:

De Ligt opereerde als rechter centrale verdediger in de driemansdefensie van Oranje. Waar velen Jurriën Timber hadden verwacht naast Virgil van Dijk en Nathan Aké, kreeg De Ligt afgelopen woensdag al het verlossende woord van Van Gaal. "Ik had het niet verwacht", geeft de mandekker toe bij Voetbal International. "Maar ik heb het goed gedaan bij Bayern en ik speel daar op een hoog niveau. Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik verwachtte het niet. Misschien is iemand als Timber ook wel meer geschikt voor de rol die Van Gaal wil."

De Ligt erkent dat hij het lastig had. "Ik ben geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Helemaal omdat ik bij Bayern aan de linkerkant speel, is dit even wennen en compleet anders voor me. Helemaal tegen een vleugelspeler is het lastig. Al met al hebben we gewonnen, dat is het belangrijkste. We wisten dat het tegen de kampioen van Afrika niet gemakkelijk is. Dat zag je ook de eerste helft. Het ging er hard aan toe. Zij zijn fysiek ook enorm sterk, daar hadden we in het begin wel moeite mee."

Oranje had in de eerste helft kansen om op voorsprong te komen, maar onder meer Frenkie de Jong hielp een grote kans om zeep. Dit tot cynisme bij De Ligt. "We hadden wel mogelijkheden om te scoren, maar dan gaat Frenkie weer dribbelen. Dat schiet ook niet op", lacht de centrumverdediger. "In de tweede helft had ik niet meer verwacht dat er nog een goal zou vallen, al hoop je er wel op." Over een mogelijke basisplaats tegen Ecuador (vrijdag) durft De Ligt zich niet uit te laten. "Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft. Timber, De Vrij, ze hebben het eerder allemaal fantastisch gedaan."

WK
Senegal
0 - 2
Nederland

Meer nieuws

'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
4
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
0
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
15
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
3
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
47

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties