Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Ligt onthult grootste verschil met Ajax: 'Daar moest ik erg aan wennen'

Laatste update:

"Er zijn natuurlijk overeenkomsten, maar een Italiaanse trainer is altijd anders dan een Nederlandse", zo vergelijkt De Ligt zijn huidige trainer bij Juventus, Maurizio Sarri, met Ajax-trainer Erik ten Hag. "Ik denk dat het hier voorspelbaarder is, je weet hoe je druk moet zetten, hoe je op moet bouwen. Bij Ajax wist je ook wel hoe je druk moest zetten, maar met de bal mocht je alles doen wat je wilde, je kon gewoon spelen. Bij Ajax moet je als achterhoedespeler verdedigen, maar je probeert ook te scoren."

Juventus hanteert een andere stijl van verdedigen dan Ajax, waar De Ligt aan moest wennen. "We spelen nu met zonedekking, terwijl ik altijd mandekking heb gespeeld", aldus de twintigjarige centrumverdediger. "Ik bleef altijd vlakbij de aanvaller, zodat hij niet kon ontsnappen. Nu sta ik verder van de aanvaller af. Ik moest er erg aan wennen wanneer ik er bovenop moet zitten en wanneer ik juist terug moet lopen."

Ook in de manier van trainen ziet De Ligt onderscheid tussen Italië en Nederland. "Het is hier uitgesloten dat je als verdediger na afloop van een training gaat werken aan afstandsschoten, maar in Nederland is dat normaal. De verdedigers vallen aan en de aanvallers helpen mee verdedigen, iedereen met elkaar." De Ligt zegt veel te leren van zijn ervaren ploeggenoten Chiellini en Bonucci bij Juventus, net als van Virgil van Dijk bij het Nederlands elftal.

"Ik praat veel met hen over hoe zij situaties zien en wat ze in verdedigend opzicht zouden doen in die situaties", zegt de 23-voudig international. "Je probeert om bepaalde dingen van hen over te nemen en toe te voegen aan je eigen spel. Je observeert ze, maar ik denk dat het uiteindelijk wel belangrijk is om je eigen speelstijl niet te veranderen. Elke speler heeft zijn eigen stijl, dus ik probeer dingen te vinden die ik daaraan kan verbeteren."

Moet Matthijs de Ligt bij Juventus blijven?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
36
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
13
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
34
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties