Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Magiër uit Mexico

Laatste update:

De Nederlandse voetbalwereld spreekt van een verrassing. De inmiddels 28-jarige Guardado is een gerenommeerde naam in Europa. Hoewel zijn avonturen in Europa geen onverdeeld succes waren, is de voetballer uit Guadalajara een grote naam voor eredivisie begrippen. De 112-voudig international, die aanvoerder van zijn land Mexico is, lijkt toch een buitenkans voor een Nederlandse topclub. Guardado vertelt bij zijn presentatie 'tevreden te zijn' en 'uit te kijken naar een mooi seizoen, waarin hij om de prijzen wil spelen.'

Guardado heeft de keuze voor PSV bewust gemaakt. Het gebrek aan perspectief bij Valencia en het feit dat hij, ondanks zijn rijke carrière, nog geen enkele prijs heeft gepakt zit hem niet lekker. El Principito, ofwel de kleine prins, heeft op zijn palmares enkel een promotie met Deportivo la Coruña staan. Een kampioenschap hier aan toevoegen is zijn droom. Eindhoven snakt op dat moment al zes jaar naar een nieuwe titel, waardoor het een gouden combinatie lijkt. In Nederland kan hij zijn loopbaan nieuw leven inblazen. Soms moet een voetballer een stapje terug doen, om er twee vooruit te kunnen zetten. Bovendien is Andrés op zoek naar erkenning van zijn kwaliteiten. Door de jaren heen heeft hij meer op de bank gezeten dan hem lief is. Als hij al speelde, was het veelal niet op zijn natuurlijke positie.

De waardering die hij mist krijgt hij in Eindhoven. Met zijn grote lach is het een verademing ten opzichte van de middenvelders die de laatste jaren onder contract stonden. Zijn passie, tomeloze inzet en spelvreugde maken hem al snel een publiekslieveling in Eindhoven. Het mislopen van Steven Defour is men in Eindhoven al snel vergeten. Guardado is een liefhebber en bovenal kenner van het spelletje. Hij heeft als geen ander oog voor talent. Potentiële toppers lopen er genoeg rond in Eindhoven met jongens als Memphis Depay, Jetro Willems en Georginio Wijnaldum. Ook buiten de lichtstad is er genoeg talent met voetballers als Davy Klaassen, Jasper Cilissen, Jordy Clasie en zijn landgenoot Jesús Corona.

De nuchtere instelling van Guardado wordt geprezen in Eindhoven. Guardado hoeft niet zo nodig in de grote stad te wonen en opteert daarom voor Knegsel als woonplaats. Met amper duizend inwoners is het een aparte keuze voor iemand die geboren en getogen is in Guadalajara. Toch is het kenmerkend voor de Mexicaan. Hij houdt van evenwicht in zijn leven en wilt dat zijn zwangere vrouw rust heeft. El Principito staat met beide benen op de grond en denkt over elke stap goed na. Het Latijns-Amerikaanse temparament is ook bij de Mexicaan onmiskenbaar, maar Guardado zal nooit door het lint gaat.

Tijdens een interview na de wedstrijd tegen AZ wordt aan Guardado gevraagd waarom hij geen schaker is geworden. Een betere vraag is er eigenlijk niet, want Guardado heeft op het veld veel weg van een schaker. Hij denkt altijd twee of drie stappen vooruit en doorziet de situaties op het veld feilloos. Dat de doelpunten en assists uitblijven, kan dan ook geen wonder worden genoemd. Andrés brengt mensen in stelling om een voorzet te produceren. Hij grossiert dan ook in belangrijke passen en voorassists. Doelpunten en assists zijn dan ook niet de redenen waarom Guardado gehaald is. Hij moet evenwicht brengen op het middenveld, duels winnen, balbezit houden en overzicht bewaren. De meester op het middenveld kan dit als geen ander.

Wat misschien wel het meeste opvalt aan PSV dit jaar is de veerkracht. Waar de koppies voorheen na een tegenvaller gingen hangen, tonen de Eindhovenaren zich dit jaar strijdbaar. Passie en strijd is wat er in Eindhoven van spelers verlangd wordt en dit jaar zijn passie en strijd eindelijk weer terug te zien. Het zijn de ingrediënten voor een kampioenschap van PSV, maar bovenal de verpersoonlijking van Guardado. Het is buitendien iets wat alleen mogelijk is wanneer men voor elkaar door het vuur wil gaan. Voorgaande jaren leek PSV nog wel eens een team van losse individuen, terwijl er dit jaar een hechte vriendengroep staat. De uitbundige reactie van het team na de eerste goal van Guardado, tegen Go Ahead Eagles, is hiervoor tekenend. Bovendien zegt dit wat over de Mexicaan. Hij is de architect van dit vriendenteam en hij straalt vriendelijkheid uit.

Guardado heeft zich in rap tempo tot publiekslieveling gekroond. Iedereen die PSV een warm hart toedraagt hoopt dat Marcel Brands erin slaagt Guardado definitief vast te leggen. Andrés Guardado zou een groter gemis zijn dan Georginio Wijnaldum en Memphis Depay in de Champions League volgend jaar. Begin maart kwam naar buiten dat Guardado een principeakkoord heeft bereikt met PSV. Dit zou betekenen dat er enkel met Valencia nog om de tafel gezeten moet worden om een akkoord te bereiken. Het kan wel eens de belangrijkste slag worden die PSV komende zomer gaat slaan.

De goedlachse Guardado heeft met zijn onverzettelijkheid de gunfactor van heel Nederland over zich heen. Het naderende kampioenschap kan voor een groot gedeelte op zijn conto worden geschreven. Hij gaat voorop in de strijd en brengt zijn passie over op de rest van het team. Voor het eerst in jaren gaan de spelers van PSV weer voor elkaar door het vuur. Ik hoop van harte dat Brands erin slaagt Guardado te behouden. El Principito is onmisbaar voor PSV in het miljoenenbal aankomend jaar. Mi Amigo Guardado, de Magiër uit Mexico die Eindhoven weer liet lachen.

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
2
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
9
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
5
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
33
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties