Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De makkelijkste van de drie

Laatste update:

Eerst behandel ik de doelsaldo's van de kampioenskandidaten. PSV leidt hier de dans met een positief doelgemiddelde van +56, gevolgd door Ajax met +42, hierna komt Vitesse met +28 en Feyenoord daaropvolgend met +19. Dan pakken we de ranglijst erbij. Het verschil tussen de huidige nummer een, Ajax, en de huidige nummer vier, Feyenoord, is vier punten. De huidige nummer drie en twee, Vitesse en PSV, staan op maar drie punten van de huidige koploper Ajax. Nu zult u denken: de verschillen tussen de clubs in punten zijn toch niet heel groot? Gelijk heeft u. De verschillen zijn klein. Maar als u goed kijkt heeft Ajax al het eerste gat geslagen. Namelijk van een gat van drie punten.

Ik zal gelijk de gevaarlijkste concurrent voor het kampioenschap van Ajax belichten: PSV. Ten eerste kijk ik naar het programma van de Eindhovenaren. Te beginnen met een thuisduel tegen Ajax, waarover later in deze Clubexpert meer, dan een uitduel tegen de bekerfinalist AZ gevolgd door twee 'simpele thuiswedstrijden' tegen FC Groningen en NEC Nijmegen en ter afsluiting van het seizoen moet PSV uit tegen FC Twente spelen. Als je het programma zo bekijkt kan je verwachten, zeker als je naar het bedroevende niveau wat PSV de laatste weken haalt kijkt, dat er punten worden verspeeld. Hiernaast is het een ander feit dat PSV het de afgelopen vier jaar telkens in de tweede seizoenshelft punten laat liggen, terwijl dat bij Ajax juist omgedraaid is. Dit is niet het enige gegeven waar ik mijn mening op baseer dat PSV het niet zal redden, maar ook om het feit dat het binnen de selectie niet lekker loopt. Dit kwam tot uiting in incidenten die de laatste maanden zich binnen PSV hebben afgespeeld: het agressieve gedrag van sommige spelers op het veld, de vecht- en scheldpartijen in verschillende de catacomben, de ingehuurde gedragsdeskundigen en als klap op de vuurpijl een coach die naar buiten uit uitspreekt het niveau van bepaalde spelers binnen de selectie eigenlijk niet goed genoeg zijn voor PSV, maar bij gebrek aan beter opgesteld moeten worden. Hoe moeten deze teksten binnen de selectie van PSV zijn aangekomen? Dit kan wel eens het einde van een vruchtbare samenwerking worden tussen de spelersgroep en de technische staf.

Dan belicht ik de club die er voor mij bovenuit springt. De club die enkel nog van zichzelf kan verliezen. De club van de drie sterren en Johan Cruijff: Ajax. Eerst het programma. Drie uitwedstrijden tegen PSV, NAC Breda en FC Groningen en slechts twee thuisduels met Marco van Bastens SC Heerenveen en de lantaarndrager Willem II. Natuurlijk is dit programma niet geheel eenvoudig. NAC en Groningen uit zijn lastige potjes. Maar een gegeven is wel dat Ajax in een kampioensflow zit, terwijl NAC en Groningen beide in het rechterrijtje gepositioneerd staan , wat er alles op duidt dat ze een matig seizoen draaien en dus op geen enkele manier een goed geoliede machine in de vorm van Ajax kunnen stoppen. Die twee wedstrijden moeten dus zes punten opleveren. De thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen en Willem II moeten ook geen problemen voor de Amsterdammers opleveren, gezien het feit dat Ajax dit 'jaar' thuis nog ongeslagen is en het dus onwaarschijnlijk lijkt dat de nummer laatst en zeven uit de Eredivisie daar verandering in gaan brengen. Hiernaast is het algemeen bekend dat er een uitstekende sfeer bestaat binnen de spelersgroep en staf binnen Ajax. Nooit komen er incidenten naar buiten zoals bij PSV.

Als we dus kijken naar de vorm van beide clubs springt Ajax er met kop en schouders boven uit. Waar Ajax alle wedstrijden de laatste weken met een nulletje of vier op de automatische piloot wint heeft PSV de grootse moeite met iedere club die ze tegenkomen. Hier was de wedstrijd van afgelopen weekend een mooi voorbeeld van. Een B-team van Willem II, ter verduidelijking de nummer laats in de Eredivisie, had nog bijna punten van de Eindhovenaren afgesnoept. Dit heeft met de druk te maken. Ajax heeft bewezen in de afgelopen jaren een meester te zijn als het gaat om met de kampioensdruk om te gaan en lijkt hier dit seizoen wederom goed mee om te gaan in tegenstelling tot PSV. Dit kan komen door het feit dat Ajax al twee titels op een rij heeft binnen gehaald en PSV al jaren lang niks meer heeft gepresteerd, maar dat is te makkelijk om te zeggen. Het heeft eerder te maken met de mentale weerbaarheid van de belangrijke spelers van beide clubs. Waar de topspelers van Ajax: Siem de Jong en Eriksen zich als voorbeeldige profs gedragen binnen- en buiten het veld, zetten de topspelers van PSV: Mark van Bommel en Kevin Strootman zich wekelijks te kaken met onbehoorlijk gedrag. Zoals het uitschelden van collega's of scheidsrechters op het veld, tot vechtpartijen in de wandelgangen na afloop van wedstrijden. Het is dan ook niet gek dat een team geleid door zulke idioten al jaren geen titels meer binnen haalt en een team waar voorbeeldprofs aan de leiding staan wel in staat zijn tot het winnen van eremetaal.

Het zal dus ook niet klinken als ik beweer dat Ajax zondag fluitend met een overwinning aan de haal gaat in Eindhoven. Als we de balans opmaken tussen beide clubs en dus kijken naar de programma's, vorm en cohesie van beide clubs kun je enkel concluderen dat Ajax er in alle opzichten beter voor staat dan PSV. Dit zal dan ook tot uiting moeten komen in een overwinning voor de Amsterdammers in de 'topper' van dit weekend in de Eredivisie tegen PSV.

Voor mij is het allemaal heel duidelijk: dit kampioenschap van Ajax zal de makkelijkste zijn van de drie achtereenvolgende door Frank de Boer behaalde titels.

Meer nieuws

Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
13
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
7
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
6
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
9
Uitleveringsproces Promes aan Nederland begonnen: 'Dan kan het heel snel gaan'
13

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties