Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De 15 meest teleurstellende Premier League-aanwinsten van het seizoen 2022/23

Laatste update:

15. Paul Onuachu (Southampton, 18 miljoen euro)
Paul Onuachu was een aankoop die in zijn eerste halfjaar bij Southampton niet wist te renderen. The Saints probeerden met zijn komst in de winter tevergeefs degradatie te ontlopen. De Nigeriaanse spits maakte tijdens de eerste seizoenshelft grote indruk bij KRC Genk door 17 keer te scoren in 22 officiële duels. De hoge verwachtingen kon hij bij Southampton vooralsnog niet waarmaken. Onuachu wist het net in de Premier League geen enkele keer te vinden, terwijl de club als hekkensluiter na elf jaar degradeerde naar de Championship.

Onuachu degradeerde met Southampton en bleef in competitieverband droog staan.

14. Georginio Rutter (Leeds United, 41,8 miljoen euro)
Leeds United gaf afgelopen winter een clubrecord uit om Georginio Rutter van TSG Hoffenheim in te lijven. De spits moest the Whites helpen in de strijd tegen degradatie, echter is de 21-jarige Fransman er niet in geslaagd om zijn hoge prijskaartje waar te maken. Rutter was al niet bepaald productief in de Bundesliga en kwam in zijn tien Premier League-optredens ook niet tot scoren. Eind mei degradeerde Leeds op de laatste speeldag naar de Championship. Rutter kreeg in de laatste weken van het seizoen niet eens meer de kans vanaf de bank om zijn ploeg te helpen aan lijfsbehoud.

13. Gianluca Scamacca (West Ham United, 36 miljoen euro)
Het inlijven van de Italiaans international Gianluca Scamacca werd beschouwd als een enorme coup voor een club van de grootte van West Ham United. De 24-jarige spits wist echter nauwelijks te imponeren. Scamacca kwam in het begin van het seizoen weinig aan spelen toe, omdat hij in de punt van de aanval voorrang moest verlenen aan Michail Antonio. Een opgelopen knieblessure maakte halverwege april een vroegtijdig einde aan zijn eerste seizoen bij the Hammers.

12. Anthony Gordon (Newcastle United, 45,6 miljoen euro)
Anthony Gordon liet in januari drie opeenvolgende trainingen van Everton schieten om een transfer naar Newcastle United te forceren. De inmiddels 22-jarige aanvaller kreeg uiteindelijk zijn zin met een megatransfer naar the Magpies. Met zijn overgang zou een transfersom van 40 miljoen pond (omgerekend 45,6 miljoen euro) zijn gemoeid. Daarmee werd Gordon na Alexander Isak (voor zeventig miljoen euro overgenomen van Real Sociedad) de duurste aankoop ooit van Newcastle. De Engelsman slaagde er onder Eddie Howe alleen niet in om een basisplaats te veroveren. Gordon was slechts bij één doelpunt betrokken en haalde na een vroegtijdige wissel zelfs een keer uit naar zijn manager.

11. Gonçalo Guedes (Wolverhampton Wanderers, 32,6 miljoen euro)
Een transfer waarvan menig voetballiefhebber misschien niet eens meer weet dat deze heeft plaatsgevonden. Wolverhampton Wanderers spendeerde in de zomer van 2022 een slordige 32,5 miljoen euro om de komst van Guedes te realiseren. Hij werd maar liefst de tiende Portugees in de selectie van manager Bruno Lage, die zelf ook uit het Zuid-Europese land komt. Lage werd in oktober op straat gezet en Guedes slaagde er ondanks de grote hoeveelheid landgenoten niet in om te acclimatiseren op Molineux. De vleugelaanvaller was slechts twee keer trefzeker namens the Wolves, voordat hij in januari werd uitgeleend aan Benfica.

10. Philippe Coutinho (Aston Villa, 20 miljoen euro)
Aston Villa nam Philippe Coutinho in januari 2022 op huurbasis over van Barcelona. De Braziliaan kon the Villains de zomer erop net genoeg overtuigen om hem definitief over te nemen van de Catalanen. Coutinho moest onder Steven Gerrard een sleutelspeler worden bij Villa. De zwakke prestaties kosten de manager in oktober echter de kop en Coutinho kwam onder zijn opvolger Unai Emery op het tweede plan terecht. De aanvaller moest het vooral doen met invalbeurten. In februari mocht hij eindelijk weer eens starten. Tegen Arsenal (2-4 verlies) noteerde Coutinho zijn eerste treffer van het seizoen. Door een opgelopen spierblessure in dat duel kwam hij de maanden erna niet meer in actie voor de nummer zeven in de Premier League.

Coutinho belandde het afgelopen seizoen op een zijspoor bij Aston Villa.

9. Yves Bissouma (Tottenham Hotspur, 29,20 miljoen euro)
Yves Bissouma moest Tottenham Hotspur afgelopen seizoen helpen om weer hoge ogen te gooien in de Premier League. Hij leek echter geen schim van de middenvelder die in de afgelopen jaren indruk maakte bij Brighton & Hove Albion. Een enkelbreuk zorgde ervoor dat de Malinees vanaf februari ruim tweeënhalve maand aan de kant stond. Na een teleurstellend debuutseizoen zal men bij the Spurs blij zijn dat men 'slechts' 29 miljoen euro heeft betaald om Bissouma in te lijven.

8. Raheem Sterling (Chelsea, 56,20 miljoen euro)
Het binnenhalen van een speler met Sterlings kwaliteiten en ervaring werd gezien als een grote transfer voor Chelsea. The Blues namen hem in de zomer van 2022 voor een relatief laag bedrag over van een concurrent uit de Premier League. Hoewel Sterling in bepaalde periodes de beste speler van Chelsea is geweest, heeft hij nog lang niet het constante hoge niveau gehaald dat hij in zijn tijd bij Manchester City liet zien. Sterling kon zijn draai op Stamford Bridge nooit vinden en kwam niet verder dan negen goals en vier assists. Het onthutsend slechte seizoen van Chelsea noemde hij 'persoonlijk het dieptepunt uit zijn carrière.'

7. Kalidou Koulibaly (Chelsea, 38 miljoen euro)
Met de komst van Kalidou Koulibaly hoopte Chelsea het vertrek Antonio Rüdiger en Andreas Christensen deels op te kunnen vangen. De centrumverdediger werd gepresenteerd als een grote aankoop en verdient naar verluidt een jaarsalaris van maar liefst tien miljoen euro op Stamford Bridge. Bij Chelsea deelde hij echter veelvuldig mee in de malaise. Koulibaly bleek geen schim van de rots in de branding die hij jarenlang bij Napoli was. Door enkele weinig indrukwekkende optredens valt het niet uit te sluiten dat de 31-jarige Senegalees na één seizoen alweer uit Londen vertrekt.

6. Pierre-Emerick Aubameyang (Chelsea, 12 miljoen euro)
De zomerse transfer van Pierre-Emerick Aubameyang naar Chelsea liep voor de Gabonees uit op een absolute nachtmerrie. De spits moest toezien hoe Thomas Tuchel, de manager die hem koste wat kost wilde hebben, een week later werd ontslagen. Hij werd vervolgens in februari het slachtoffer van de koopwoede van Chelsea. Graham Potter besloot hem na de winterstop niet in te schrijven voor de Champions League, terwijl de later ontslagen manager niet eens een andere nummer 9 had om in het miljardenbal een beroep op te doen. Aubameyang kwam tijdens de tweede seizoenshelft nauwelijks nog aan spelen toe, waardoor het geen verrassing mag heten dat hij komende zomer naar een nieuwe club mag uitkijken.

5. Antony (Manchester United, 95 miljoen euro)
Hoe moet je Antony's debuutseizoen bij Manchester United beoordelen? Aan de ene kant lijkt de vleugelaanvaller zich met acht goals en drie assists redelijk te hebben aangepast aan het Engelse voetbal, maar aan de andere kant heeft hij zijn torenhoge prijskaartje nog lang niet kunnen waarmaken. De Braziliaan laat zijn talent slechts bij vlagen zien en worstelt om constant een hoog niveau te halen. Na een voortvarende start volgde een lange doelpuntendroogte. Zowel Antony zelf als United had ongetwijfeld een beter rendement verwacht dan slechts twee assists in competitieverband.

Antony kon de hoge verwachtingen bij United in zijn debuutseizoen niet waarmaken.

4. Mykhailo Mudryk (Chelsea, 100 miljoen euro)
Chelsea wist Arsenal in januari af te troeven met de komst van Mykhailo Mudryk. Zijn indrukwekkende prestaties in de Champions League namens Shakhtar Donetsk zorgden ervoor dat the Blues bereid waren om maar liefst 100 miljoen euro voor de rappe vleugelaanvaller op tafel te leggen. Sinds zijn komst naar Engeland is Mudryk er vooralsnog niet in geslaagd om zijn torenhoge transfersom te rechtvaardigen. Ook de Oekraïner lukte het niet om zich in een zwalkend elftal te onderscheiden. In zijn eerste halve seizoen voor Chelsea kwam hij tot zeventien officiële duels, waarin hij slechts twee assists liet noteren.

3. Kalvin Phillips (Manchester City, 49 miljoen euro)
Het was een vreemd en zwaar teleurstellend seizoen voor Kalvin Phillips. De controlerende middenvelder maakte afgelopen zomer een toptransfer naar Manchester City, maar wist het vertrouwen van zijn manager Josep Guardiola nooit te winnen. De Spanjaard onthulde eind december dat zijn pupil met overgewicht was teruggekeerd van het WK in Qatar, terwijl Philipps door een schouderblessure zich aan het begin van het seizoen niet kon bewijzen. De Engels international stond in mei, toen de landstitel al lang en breed binnen was, pas voor het eerst in competitieverband bij City in de basis. Ondanks dat Phillips in zijn debuutseizoen niet verder kwam dan 595 speelminuten, denkt hij nog niet na over een vertrek uit het Etihad Stadium.

2. Marc Cucurella (Chelsea, 65,30 miljoen euro )
Als vleugelverdediger was het altijd moeilijk voor Marc Cucurella om zijn enorme prijskaartje waar te maken toen hij Brighton afgelopen zomer verruilde voor Chelsea. De Spanjaard wist nauwelijks te imponeren in het shirt van the Blues, waardoor zijn enorme transfersom veelvuldig wordt aangehaald. Hoewel hij geen opvallende individuele fouten heeft gemaakt, zijn Cucurella's verdedigende positionering en fysiek het afgelopen seizoen in twijfel getrokken. De verdediger maakte bij Brighton indruk als wingback, maar van zijn aanvallende dreiging zagen de supporters op Stamford Bridge weinig terug.

1. Richarlison (Tottenham Hotspur, 58 miljoen euro)
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat iedereen enthousiast was over de zomerse transferwindow van Tottenham Hotspur. Met Antonio Conte aan het roer werden the Spurs in de zomer van 2022 als outsider voor de titel gezien nadat de selectie versterkt werd met Bissouma, Cristian Romero en Richarlison. De realiteit bleek echter dat de club zwaar zou tegenvallen in de Premier League met een achtste plaats als eindrangschikking. Richarlison is de personificatie van een bedroevend en chaotisch seizoen geweest. De Braziliaan werd groots binnengehaald als één na duurste speler in de clubgeschiedenis van Tottenham. Hij kwam desondanks niet verder dan één schamel doelpunt in de Premier League en slaagde er ook niet in om een basisplaats te veroveren in het Tottenham Hotspur Stadium.

Voor Richarlison liep zijn eerste seizoen bij Tottenham uit op een deceptie.

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
6
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties