Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De nieuwe Bergkamp, Sneijder en Litmanen?

Laatste update:

Ik kan me best voorstellen dat dit een bepaalde mate van druk legt op zo'n jongen. Stel hij speelt vanaf nu drie à vier mindere wedstrijden, laat zich minder zien. Dan hoor je ineens hele andere verhalen van supporters en media. Jonge voetballers zijn delicate producten die op de juiste manier behandeld moeten worden. Het ene moment moet hij zich gesteund voelen, als het moeilijk gaat, het andere moment juist met harde hand de goede richting op geduwd worden. Een coach moet dat aanvoelen, die moet weten wanneer hij een steun in de rug moet zijn of juist even heel hard moet zijn. Ik heb niet genoeg ervaring met Martin Jol als coach van mijn club, maar ik heb wel sterk het idee dat Jol genoeg ervaring heeft om dit aan te voelen dat hij weet wanneer en hoe hij een jongen moet prikkelen om meer uit zichzelf te halen.

Een mooi voorbeeld vind ik Georginio Wijnaldum. Hij houdt van mooie acties maken, is soms een beetje een ego in het veld, maar zolang hij een goed rendement uit zijn acties haalt is er niks aan de hand en word hij de hemel in geprezen. In de eerste seizoenshelft kwam hij in een dipje, zijn acties lukten niet meer, en werd compleet afgebrand door het publiek om zijn 'te grote ego'. En dit heb ik nooit gesnapt. Die jongen heeft allang en breed bewezen over erg veel talent te beschikken, kan alleen nog maar beter worden, maar door dit soort kritiek kan een jonge jongen er ook onderdoor gaan. En dat vind ik nou juist zo gevaarlijk, want iedereen zal het met me eens zijn dat dat een doodzonde zou zijn. Ik vond de actie van Mario Been overigens van grote klasse, door hem een tijdje uit de basis te laten. Op het juiste moment beschermde Been zijn pupil. Wijnaldum speelt op het moment weer als vanouds, maar het had ook veel slechter af kunnen lopen.

Freddy Adu, speelde als veertienjarige voor het eerst mee in het eerste van DC United in 2004. De media daar waren lyrisch over hem, hij zou het grootste talent van de wereld zijn. Hij werd benoemd tot de nieuwe Pelé, de voetballende Michael Jordan en de tweede Mozart. Adu ging in 2007 naar Benfica, werd sindsdien verhuurd aan AS Monaco, Belenenses en Aris Saloniki. En eigenlijk sinds hij naar Benfica is gegaan hoor je helemaal niks meer over die jongen. De nieuwe Pelé? Jammer genoeg niet. Wie weet als hij de juiste begeleiding had gehad. Grappig om even te vermelden overigens dat voordat Adu naar Benfica ging hij een stage heeft gelopen bij Manchester United. Zijn coach en de directeur van DC United vonden dat het beter was als hij naar Ajax of PSV zou gaan aangezien ze er daar bekend om staan goed met jeugdige spelers om te kunnen gaan. Deze mannen snapten het dus wel!

Een speler met de potentie van Eriksen moet gekoesterd worden, hij moet de tijd krijgen zich te ontwikkelen. Het probleem vandaag de dag is dat het haast niet meer mogelijk is. We moeten er voor zorgen, dat wat er met Adu is gebeurd, niet nog een keer gebeurd. Talent laten verpieteren en verspillen is een doodzonde, want je kan nog zo fanatiek voor je club zijn. Een speler als Luis Suárez, Wijnaldum of Ibrahim Afellay is gewoon heerlijk om naar te kijken als voetballiefhebber zijnde. En dat zijn we toch allemaal? Geniet van talent, maar schreeuw met mate.

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
0
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
14
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
8
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
17
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties