Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Oude Dame en het Kleine Meisje

Laatste update:

Hij is gewend om wonderen te verrichten, het is zijn beroep. Hij bracht duizenden in extase. Hij liet jong en oud juichen en huilen van geluk. Vooral in Turijn en omgeving. Hij reeg landstitels, cups en Europese prijzen aaneen. Een clubvoetballer pur sang. Liefst achttien seizoenen en meer dan vijfhonderd wedstrijden speelde hij in het prachtige zwart-witte tricot van Juventus, maar de relatie tussen Alessandro Del Piero en De Oude Dame staat op springen. Het onvermijdelijke einde van een innig huwelijk lijkt nabij.

Hoe een klein boertje uit Conegliano, zeventig kilometer ten noorden van Venetië, uitgroeide tot een Voetbalgod. Het leven van Alessandro leest als een jongensboek. Veel scheelde het niet, of Alessandro was net als zijn vader elektricien geworden. Moeder Bruna had al een zoon (Stefano, die korte tijd bij Sampdoria speelde) thuis zitten met een zware blessure, dat de kleinste Del Piero ook ging voetballen, zinde haar totaal niet. Gelukkig kon Stefano zijn moeder overtuigen. Hij had al lang gezien dat zijn broertje Alessandro over enorm veel talent beschikte.

Het duurt niet lang voor ook anderen dat ontdekken. Padova haalt de familie over om de jongste telg, inmiddels dertien jaar oud, bij hen te laten spelen. Vijf jaar later verkast hij naar het grote Juve. Het is liefde op het eerste gezicht. In de schaduw van zijn idool Roberto Baggio en Gianluca Vialli groeit Del Piero uit tot een topspits. Met Del Piero in de gelederen wint Juventus onder andere zeven Scudetto's (waarvan twee werden teruggetrokken), de Champions League, Wereldbeker en de titel in de Serie B.

Het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Een zware knieblessure in 1998, kleine ruzietjes met voorzitter Agnelli en het omkoopschandaal zijn een smet op zijn prachtige loopbaan. Maar Del Piero is trouw en klaagt niet. Waar andere spelers als Fabio Cannavaro en Zlatan Ibrahimovic het gedegradeerde, zinkende schip in 2006 verlaten, blijft Del Piero de Oude Dame trouw. Hij laat zich in de media nooit negatief uit over trainers of medespelers. En de reserverol, die hem de laatste seizoenen veelvuldig werd toebedeeld, accepteert hij met tegenzin, maar zonder mokken. Alessandro Del Piero is een modelprof.

Maar de spieren worden strammer, zijn snelheid ebt weg. Del Piero is 37 jaar oud en het einde van een indrukwekkende carrière lijkt in zicht. Alessandro geeft in het najaar van 2011 in de media aan nog één seizoen te willen schitteren, maar de liefde is dit maal niet wederzijds. De schrik bij speler en fans is groot als voorzitter Andrea Agnelli in oktober onthult dat Del Piero aan zijn laatste seizoen bij Juventus bezig is. De speler reageert verontwaardigd. 'Oneervol', 'hoogverraad', koppen de kranten. Van een speler met zo'n fantastische staat van dienst neem je geen afscheid. Die neemt afscheid.

Diverse Italiaanse clubs tonen interesse, waaronder AC Milan, Padova en Parma. Maar Alessandro heeft zijn zinnen gezet op de MLS en The American Dream. Het Turijnse sprookje kent -voorlopig- geen gelukkig en gezamenlijk einde. Na de zomer is Del Piero niet meer te bewonderen in het Juventus Stadium.

Dat de vedette ondanks zijn leeftijd nog over magische krachten beschikt, bewees hij vorige week. Il Fenomeno Vero (De Echte Fenomeen) wekte met zijn stem de 12-jarige Giada uit een coma. Het meisje, een groot fan van Juve en Alessandro, zakte tijdens het kijken van een wedstrijd op de bank ineen. Hersenbloeding. Giada zakte in een coma, vijftien dagen lang. Ze danste rond de dood. Dokters stonden er bij en keken er naar. Uit wanhoop benadert vader Francesco haar grote idool; Del Piero. Misschien kan hij een videoboodschap inspreken en haar tot leven wekken. Nog nooit verwachtte men zo'n groot wonder van hem. Nerveus spreekt Del Piero een minutenlang bericht in. Zijn video wordt afgespeeld naast Giada. Met succes, haar armen en voeten bewegen, het prinsesje ontwaakt.

Een wonder of niet. Alessandro Del Piero is gedumpt door De Oude Dame, maar hij is en blijft een God voor een klein meisje. En alle anderen.

Meer nieuws

Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
4
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
5
De Ligt keert tegen Real Madrid verrassend terug in basis van Bayern München
6
Real Madrid onthult keuze onder de lat tussen Lunin en Courtois
7
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
17
Santiago Gimenez onthult door welke grote fout hij zelfvertrouwen verloor
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties