Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De revelaties van het Eredivisieseizoen 2013-2014

Laatste update:

Op het oog dramatische ontwikkelingen voor het Nederlandse voetbal en de vaderlandse competitie, maar op termijn zal het nieuwe beleid van veel Nederlandse clubs hun vruchten afwerpen. Er wordt niet langer geïnvesteerd in dure buitenlandse krachten en grote transfers, maar vrijwel overal geldt momenteel de eigen jeugdopleiding als belangrijkste bron van versterkingen: Nederland investeert in de toekomst.

Het uiteindelijke doel van de KNVB zal hierbij het Duitse model moeten zijn: hun voetbal stond enkele jaren geleden ook op het randje van de afgrond, maar werd gered door een volledige renovatie van de Duitse jeugdopleidingen en nieuwe financiële regelgeving in de Bundesliga.

Het nieuwe beleid werpt zijn vruchten af: alle Duitse clubs zijn schuldenvrij, schrijven (verplicht) zwarte cijfers en leveren met spelers als Mario Götze, Julian Draxler, Marco Reus, Bernd Leno, Mats Hummels en vele anderen het ene na het andere toptalent af. Duitsland is hét voorbeeld voor het internationale topvoetbal.

Natuurlijk is de Eredivisie nog lang zover niet, maar de basis is inmiddels gelegd. Er wordt fors geïnvesteerd in de jeugdopleidingen met de traditionele topclubs voorop, Vitesse en Heerenveen als goede achtervolgers. Een goed moment om de balans op te maken en een selectie te maken van de grootste (jonge) revelaties op de vaderlandse velden van dit seizoen.

Op doel staat natuurlijk voormalig Ajacied Marco Bizot, met zijn goede reflexen en spectaculaire saves bewees hij al snel een van de betere keepers van Nederland te zijn. Zijn uitmuntende prestaties sneeuwen zo nu en dan behoorlijk onder als gevolg van de matig presterende Groningse verdedigers, maar werden toch beloond met interesse uit Amsterdam: Ajax zag wel wat in een hernieuwde samenwerking met de voormalige jeugdspeler.

Rechtsachter staat de Zweedse Mattias Johansson die uitkomt voor AZ Alkmaar. De 22-jarige vleugelverdediger is gezegend met een heerlijke dribbel, uitstekende voorzet en verrassend goede afronding voor een rechtsback. Verdedigend moet de jonge Zweed zich nog duidelijk ontwikkelen, maar zijn vier goals en evenveel assists maken op dit moment veel goed.

Rechts in het centrum vinden we de jonge Hongaar Kenneth 'het beest' Otigba. De door Heerenveen opgeleide Nigeriaanse Hongaar (ja ja) is dit seizoen definitief doorgebroken in de Friese hoofdmacht en maakt veel indruk met zijn fysieke kracht en vele goals. De 21-jarige Otigba behoort tot een van de snelste en sterkste spelers van de Eredivisie en dat maakt hem een gewilde speler voor vrijwel de gehele internationale top. Liverpool toonde al eens interesse en recentelijk werd hij nog opgenomen in een lijstje met de 100 grootste talenten ter wereld in een beroemd voetbalmagazine.

Links in het centrum staat (jeugd)internationaal Joël Veltman. De jonge Ajacied wisselt goede wedstrijden nog vaak af met mindere periodes, maar heeft in Ajax-icoon Jaap Stam een formidabele leermeester en mentor gevonden. Ook in hem toonden de internationale top al eens interesse: AC Milan stuurde scouts.

Linksachter speelt de 23-jarige Patrick van Aanholt. De jonge Vitessenaar, overigens eigendom van Chelsea, maakt een uitstekend seizoen door en speelt met Vitesse voor het eerst in jaren weer écht om de landstitel. Zijn vijf goals en vijf assists leveren hier een grote bijdrage aan. Van Aanholt wordt vrijwel wekelijks door de Chelsea-scouts in de gaten gehouden en geldt als een van de mogelijke opvolgers van de oude Ashley Cole.

Op het middenveld posteren we de de jonge Davy Klaassen, die zich door zijn uitstekende spel en goede mentaliteit al snel tot een van de dragende krachten van Ajax 1 heeft ontwikkeld, met zijn tien goals is hij daarnaast clubtopscorer en drijvende kracht achter het sterke Amsterdamse middenrif.

Naast Klaassen staat de eerste 'Tukker' op het middenveld: Quincy Promes. Na slechts acht maanden in de Eredivisie te hebben gevoetbald ontving de jonge aanvaller/middenvelder al zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal. In de Eredivisie presteert hij dan ook uitstekend, met dertien goals en acht assists is hij een van de sleutelspelers van het huidige FC Twente.

De derde middenvelder is misschien wel dé revelatie van het huidige Eredivisieseizoen, met zijn gouden linkerbeen scoort hij goal na goal, de één nog mooier dan de ander, en strooit hij links en rechts met prachtige steekpasses: Hakim Ziyech. De jonge Drontenaar was al goed voor tien goals, negen assists en weet zich gevolgd door tal van (internationale) topclubs, waaronder Barcelona en Arsenal.

Linksbuiten staat ook een neo-international: Memphis Depay. De jongeling heeft net als zijn voorganger, Dries Mertens, een kenmerkende speelstijl: naar binnen draaien en de bal met veel effect in de verre hoek draaien. Ondanks zijn vele, soms voorspelbare, schoten is het toptalent uit Eindhoven goed voor tien goals en tien assists.

In het centrum van de aanval staat de jongste speler van de selectie: Richairo Zivkovic. Met vijf officiële goals is de piepjonge aanvaller statistisch gezien een van de minderen van dit elftal, maar zijn talent staat buiten kijf. Dat is ook Ajax opgevallen, want aan het einde vertrekt de jonge spits van Groningen voor circa 2,5 miljoen euro naar de Amsterdammers.

Rechtsbuiten staat de 21-jarige Guus Hupperts uit Kerkrade, met elf goals en zes assists in officiële wedstrijden is de jonge Limburger een van de weinige lichtpuntjes in het tot nu toe op zijn zachtst gezegd teleurstellende seizoen van Roda JC.
Noot van de schrijver: Voor het artikel heb ik gezocht naar jonge talenten op de Nederlandse velden die dit seizoen hun definitieve doorbraak maken in de A-selectie van hun club, dat is de reden waarom bijvoorbeeld Maher, Boëtius en Gudelj er niet in staan.

Meer nieuws

Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
7
Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: 'Gullit vindt het niet veel'
31
VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
33
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties