Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'De Serie A is niet om aan te zien, dan kijk ik liever naar de Eredivisie'

Laatste update:

Door QASIM HAKIM

In het land van de wereldkampioen was Barcelona van een andere orde en hield het Real Madrid onder zich. "Ik moet zeggen dat Real Madrid wel is gegroeid met de komst van José Mourinho. Hij heeft er een hecht collectief van gemaakt. Maar Mourinho heeft tegelijkertijd ook voor een verschrikkelijke smet gezorgd door zijn uitspraken na de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona die met 0-2 werd verloren. Dat kan echt niet. En ook de speelwijze met het vallen, reclameren en schoppen is geen goede reclame voor Real. Maar toch blijf ik zeggen dat Mourinho een toptrainer van de bovenste plank is." Van Hintum verwacht ondanks de groei van Madrid en de komst van wederom grote spelers naar de Spaanse hoofdstad dat Barcelona opnieuw de titel zal pakken. "Er verandert daar weinig. Josep Guardiola blijft ondanks veel geruchten en ook de selectie blijft zo goed als intact. Ze zijn nog steeds niet uitgekeken op elkaar. Barcelona is met afstand de beste ploeg van de wereld." Ook Lionel Messi staat op eenzame hoogte volgens Van Hintum. "Fantastisch wat Cristiano Ronaldo heeft gepresteerd. Veertig doelpunten maken in één van de beste competities ter wereld is knap, heel knap. Ronaldo is dynamisch en krachtig, maar Messi is een vele betere voetballer. Op alle fronten."

Manchester United troefde titelhouder Chelsea af, terwijl Manchester City deze twee topclubs nadert op het Britse eiland. Roberto Mancini plaatste zich als nummer drie direct voor Champions League-voetbal en veroverde de FA Cup. "Wat mij is opgevallen dat de topclubs enorm veel punten hebben verspeeld tegen de mindere goden. Dat heeft ook te maken met de overvolle speelkalender in Engeland. Ploegen als Manchester United en Chelsea hebben veel spelers op leeftijd. Dat is moordend als je in een competitie speelt waar dynamiek, kracht en snelheid de boventoon voeren. Ik vind het daarom bijzonder dat Manchester United weer kampioen is geworden. Chelsea is me zwaar tegengevallen. Bij die club is nooit rust. Na Mourinho heeft de club in vier seizoenen tijd vier trainers gehad. Daarnaast was er weinig vertrouwen in Carlo Ancelotti, die dat ook in de media liet blijken. Dat is funest." Het breekpunt was volgens Van Hintum echter het aantrekken van Fernando Torres. "Toen was er steeds onduidelijkheid hoe er gespeeld moest worden. Met of zonder vleugelaanvallers? Daarnaast is Didier Drogba een haantje. Wie passeer je dan?"

"Bij Manchester United heerst er continuïteit met een trainer die al jaren voor de groep staat en weet war er gevraag wordt. Dat kun je wel vergelijken met Barcelona." Van Hintum meent dat Chelsea behoefte heeft aan een creatief brein op het middenveld. "Er lopen geen creatieve spelers bij Chelsea rond met een goede steekpass. De komst van Kaka of Sneijder is absoluut aan te raden. Halen ze één van deze twee spelers binnen dan verwacht ik wel dat Chelsea titelkandidaat nummer één is. Zo niet, dan denk ik dat City wel eens de titel zou kunnen gaan pakken. Een degelijke ploeg met veel kwaliteit in de voorhoede met jongens als Carlos Tevez en Edin Dzeko. Natuurlijk is Manchester United automatisch een grote kanshebber."

Borussia Dortmund verbaasde vriend en vijand in Duitsland door de eerste landstitel sinds 2002 te pakken. Bayern München plaatste zich op het nippertje voor de Champions League door als derde te eindigen. "Ook bij Bayern München was weinig tot geen rust. Het continu natrappen van Uli Hoeness was walgelijk. Trouwens, het gehele bestuur zat aan de poten van Louis van Gaal te zagen. Dan kun je niet fatsoenlijk werken. Daarnaast kwamen de Duitse internationals vermoeid terug van het WK. Er was ook totaal geen chemie binnen het elftal. Was Arjen Robben er niet bij dan had je hetzelfde probleem als bij Chelsea: geen creativiteit. Ik snap ook niet waarom ze Mark van Bommel naar AC Milan hebben laten gaan. Dat is op zijn positie in mijn ogen de beste voetballer. Hij vormde een geweldig koppel met Bastian Schweinsteiger." Van Hintum heeft genoten van Borussia Dortmund. "Ze speelden geweldig voetbal met jonge talenten. Het verbaasde me hoe goed ze met de druk zijn omgegaan. Vooral omdat er tijdens de tweede seizoenshelft punten werden verspeeld na een geweldig eerste gedeelte van de competitie. Ik verwacht wel dat deze club wordt leeggeplukt. Maar blijft het team ongewijzigd dan kunnen ze doorgroeien aar de Europese top. Met Jürgen Klopp heeft Dortmund ook een geweldige trainer aangetrokken. Een enthousiaste man met een goede visie."

Voor het eerst sinds 2004 pakte AC Milan onder de nieuwe trainer Massimiliano Allegri weer eens de landstitel. Met het aantrekken van Robinho, Zlatan Ibrahimovic en Antonio Cassano verzekerden i Rossoneri zich van meer doelpunten. "Het succes van AC Milan had ook te maken met de zwakte van Internazionale dat na een succesvolle periode onder Mancini en Mourinho met Rafael Benitez een verkeerde trainer aanstelde. Dat heeft AC Milan in het zadel geholpen. Ik vind de Italiaanse competitie ook niet om aan te zien. Dan kijk ik liever naar het voetbal in de Eredivisie." Van Hintum verwacht niet dat er in het roodzwarte gedeelte van Milaan een succesvol tijdperk aanbreekt. "AC Milan is natuurlijk wel aan het verjongen, naar ik verwacht niet dat ze een rol van betekenis gaan spelen in Europa. Daar zijn de clubs uit Engeland en Spanje te sterk voor."

Dan komen we automatisch uit bij de Champions League. "Er zijn voor mij eigenlijk maar twee echte favorieten: Barcelona en Real Madrid." Ook FC Porto maakte het afgelopen seizoen veel indruk door onder andere ongeslagen kampioen, met slechts vier verliespunten, van Portugal te worden en de Europa League te winnen. "Een geweldige prestatie, maar ik verwacht niet dat ze een rol van betekenis gaan spelen in de Champions League. Het niveauverschil tussen die twee toernooien is enorm. Ik denk ook niet dat zij even sterk zijn als de topclubs uit vier grootste competities."

De Champions League-winnaar van komend seizoen komt uit Spanje

Meer nieuws

FC Twente kent mogelijke tegenstanders in voorronde Champions League
1
Feyenoord hoopt nieuwe hoofdtrainer komend weekend te presenteren
11
Perez oppert rigoureuze 'Griekse maatregel' om supportersgeweld te bestrijden
20
Feyenoord heeft lijstjes klaar en toont interesse in vier buitenlandse spelers
9
Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber verruilt PSV voor buitenlands avontuur
7
Ajax ziet talent dat contractaanbod afwijst na 12 officiële duels vertrekken
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties