Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'De spitspositie is goed bezet, maar slagen bij Ajax blijft het doel'

Laatste update:

Interview door QASIM HAKIM

Waalwijk, down to earth. Daar rijpt aspirant-godenzoon Geoffrey Castillion momenteel. In de jeugdelftallen bij de topclub uit de hoofdstad gold hij als een veelscorende spits, maar doorbreken à la Patrick Kluivert was niet weggelegd voor de inmiddels twintigjarige aanvaller. Er zijn echter meerdere wegen die naar Rome leiden. Neem een andere spits; Ronald de Boer. Hij, die via FC Twente alsnog de absolute top bereikte. Het kan allemaal. Voor Castillion is het belangrijk dat de huidige coach van de Amsterdammers en broer van Ronald, Frank de Boer, het ziet blijven zitten in Castillion. Vorig seizoen debuteerde hij in de hoofdmacht tijdens de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. "Ik kwam erin voor Dario Cvitanich. We stonden met 1-0 achter. Het ging persoonlijk vrij aardig, maar we verloren de wedstrijd. Daar houd ik dan toch een wrange smaak aan over", zegt hij.

Het bleef door blessureleed bij één optreden in het vlaggenschip, maar Castillion wist de voorbereiding op dit inmiddels lopende seizoen te halen. "Ajax ziet toekomst in mij", zegt een verlegen en bescheiden jongen van pak 'm beet twee meter verzekerd, maar wel zonder Amsterdams bluffende ondertoon. Castillion is een jongen van de realiteit, maar zeker wel iemand met een missie. "Ik wil slagen bij Ajax. Ik heb een doorlopend contract tot 2013 met een optie." Tijdens de voorbereiding kreeg hij twee weken de tijd om zich te laten gelden als Ajacied. "Die voorbereiding verliep niet helemaal naar wens. Ik was niet op mijn best. Ajax en ik zijn toen tot de conclusie gekomen dat het beter is om verhuurd te worden", geeft Castillion aan.

Van de hoofdstad naar de provincie; van dromen van het prolongeren van de kampioensschaal naar de keiharde werkelijkheid, die ploeteren voor de punten betekent. RKC was voorafgaand aan het seizoen de gedoodverfde degradatiekandidaat, maar inmiddels heeft de ploeg al dertien punten verzameld in tien wedstrijden. Met Castillion als belangrijk wapen binnen de ploeg van trainer Ruud Brood. De stadsjongen past zich in het West-Brabantse streekgebied aan als een handschoen die zich moeiteloos naar de hand vormt. "De spitspositie bij Ajax is goed bezet en ik ben nog niet klaar voor het grote werk. RKC had een goed verhaal, ik heb met de hoofdscout gesproken. We hebben tot nu toe een aantal leuke wedstrijden met goed voetbal gespeeld. Natuurlijk dacht ik in het begin dat we keihard moesten knokken voor de punten. Dat zal ook zeker nog gaan gebeuren, maar we slaan een goed figuur op het hoogste niveau."

"Voor mij is het belangrijk dat ik iedere week speel tegen volwassen verdedigers op het hoogste niveau", geeft Castillion aan. "In tegenstelling tot voetballen bij Jong Ajax zijn de ogen nu wel op mij gericht. Dat is belangrijk. We hebben verder in Ruud Brood een hele rustige en menselijke trainer die de groep weet te prikkelen op de juiste manier." Spelen bij RKC, kijken naar Ajax; Castillion volgt zijn werkgever op de voet. "Ik woon nog in Amsterdam en ben bij Ajax opgegroeid als voetballer. Met als doel om weer terug te keren." Maar eerst wordt er in december tegen zijn werkgever gespeeld. "Dat is natuurlijk heel speciaal."

Geoffrey Castillion zal ooit basisspeler zijn in de spits bij Ajax

Meer nieuws

Brian Brobbey keert terug op het trainingsveld bij het Nederlands elftal
4
Makkelie heeft eerste EK-duel te pakken en fluit meteen 1 van de topfavorieten
0
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: België trapt maandag af
0
'Ajax voorkomt vertrek naar Feyenoord en houdt toptalent binnenboord'
12
'Juventus is bereid 2 spelers te verkopen om komst Joshua Zirkzee te realiseren'
8
Memphis Depay reageert mysterieus op vraag over gepersonaliseerde hoofdband
62

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties