Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De springplanken sluiten

Laatste update:

Vaak genoeg is Twente gebruikt als springplank , De spelers spelen een goed seizoen, krijgen interesse van een topclub, en willen dan per se weg. Nee echt, soms doen spelers er echt alles aan om een transfer te forceren. Kijk maar naar Marko Arnautovíc, die weigerde voor Twente spelen als hij zijn transfer niet kreeg. Die jongens zijn pas een jaar, of zelfs minder, basiskracht en ze vinden zichzelf dan alweer te goed en moeten kosten wat het kost weg bij Twente. Natuurlijk, het is hartstikke normaal dat je een stap hogerop wil in je carrière, maar je tekent bewust een contract met een bepaalde lengte. In dat contract staat dat je tot een bepaalde tijd aan de club bent verbonden, behalve als een andere club het contract van de speler afkoopt. Echter is dat de zaak van de club zelf, niet van de speler. Desondanks bemoeien spelers, zoals Collins John, zijn jongere broertje Ola en ook Luuk de jong, zich hiermee: soms zodanig, dat de club niets anders kan doen dan de spelers tegen de wil in verkopen. Natuurlijk heerst dit probleem niet alleen bij FC Twente: kijk maar naar Luka Modric, die al een half jaar nadat hij zijn contract bij Tottenham Hotspur verlengde zijn weg naar Real Madrid vond, en daarbij zijn oude club dwong hem te verkopen. Ik bedoel, je tekent met je volle verstand een contract, en je moet je daaraan houden. Punt.

Nu zijn de spelers niet de enige factor in het probleem van geforceerde transfers, ook de (meeste) zaakwaarnemers zijn naar mijn mening schuldig. Zaakwaarnemers profiteren namelijk bijna altijd van een transfer en zijn hierdoor geneigd om te zorgen dat de speler zijn transfer krijgt. Zij maken hun cliënten dan helemaal lyrisch over een transfer, zodat de speler ook weg wil.

Deze transfers pakken ook lang niet altijd even goed uit, kijk maar naar de huidige situatie van Ola John, die nu bij Benfica speelt, waar hij afgelopen zomer heen ging. Hij zit namelijk nauwelijks op de bank, niet omdat hij vaak in de basis staat, maar omdat hij meestal op de tribune moet plaatsnemen. Nu is het seizoen nog vers en zijn er nog volop kansen voor Ola om zich te bewijzen, maar op de leeftijd van hem is het cruciaal om te spelen, anders gaat al die potentie verloren. En dit is echt niet het enige geval.

Toch is het zeker mijn bedoeling niet om hier spelers te gaan afkraken en dan vrolijk weg te lopen. Nee, ik wil iets duidelijk maken. Als je zo graag zo snel weg wil, moet je maar beter nadenken voordat je handtekening onder een contract zet. Ook de clubs zullen moeten laten zien dat zij de macht hebben over de spelers die bij hen onder contract staat, niet de speler zelf. En de zaakwaarnemers? Die mogen voor mijn part die helemaal worden afgeschaft.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
53
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties