Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De Telegraaf weet welke 9 aankopen van Mislintat mogen vertrekken bij Ajax

Laatste update:

Verweij verwacht dat het KPMG-rapport over de handelswijze van Mislintat geen staartje zal krijgen voor de Duitser. "Mislintat was slim genoeg geen strafbare feiten te plegen en volgens bronnen rondom de club ging de - nota bene door de Raad van Commissarissen verstrekte - opdracht niet ver genoeg om aan de achterkant alle geldstromen in kaart te brengen."

"En dus komt Mislintat er waarschijnlijk mee weg dat hij de club sportief aan de rand van de afgrond zette en financieel jaren terugwierp", gaat Verweij verder. "Bij het aan- en verkopen van spelers is het niet zoals bij een auto of een woning, die een redelijk vast te stellen waarde heeft, maar wat de gek ervoor geeft."

Een snelle rekensom van De Telegraaf toont aan dat Ajax afgelopen zomer liefst 115 miljoen euro uitgaf aan inkomende transfers. De Amsterdammers, met Kroes voorop, zien een groot deel van de aankopen van Mislintat het liefst zo snel mogelijk vertrekken. "Op Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen na hoopt Ajax iedereen komende zomer weer te lozen."

Volgens Verweij wordt dat een lastige opgave. "Dat zal niet makkelijk zijn, omdat de spelers in Amsterdam (tot medio 2028!) salarissen verdienen die zij elders niet snel zullen ontvangen en omdat de transfersommen die Mislintat betaalde - behoudens bij Chuba Akpom en Carlos Forbs - niet snel zullen worden teruggekregen. De Ajax-directie zal haar fikse verlies moeten nemen."

Indien de bewering van Verweij klopt, mogen Anton Gaaei, Josip Sutalo, Jakov Medic, Gastón Ávila, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Georges Mikautadze, Chuba Akpom en Carlos Forbs alweer uitkijken naar een nieuwe club.

Verweij voorziet de Ajax-directie in zijn analyse tot slot nog van een tip. "Met de aanbevelingen van KPMG in de hand zullen zij er bovenal voor moeten zorgen dat niet nogmaals een onbekwame passant - zónder gedegen toezicht - de creditcard van Ajax in handen krijgt."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
20
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
2
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
30
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
49
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
13
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties