Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De tijd is aangebroken

Laatste update:

Het is 22 maart 2014: de wedstrijd Chelsea - Arsenal staat op het programma. Als Arsenal deze wedstrijd zou verliezen, kan het kampioenschap definitief vergeten worden. Arsenal heeft wat goed te maken, want de vorige uitwedstrijden tegen titelconcurrenten werden allemaal ruim verloren, alhoewel tegen Manchester City er nog genoeg kansen gecreëerd werden. Uiteindelijk werd de uitslag van Chelsea - Arsenal een vernederende 6-0, en de Arsenal-supporters zijn woedend op de spelers, het bestuur en Wenger. Veel fans bedanken Wenger voor zijn trouwe diensten, en vinden dat het tijd is dat hij opstapt.

Dit seizoen heeft Arsenal echter progressie gemaakt ten opzichte van de vorige seizoenen. Alhoewel de wintertransferperiode in januari ondermaats genoemd kan worden, waarin er geen enkele topspeler aangetrokken werd, zijn de resultaten zichtbaar in wedstrijden. Tegen de ploegen uit het rechterrijtje wordt nauwelijks punten meer gemorst, echter worden er alleen nog steeds geen goede resultaten geboekt tegen de topclubs. Veel supporters van de overige titelkandidaten vinden dat blessures geen excuus mogen zijn, en dat Wenger gefaald heeft door daar niks aan te doen in januari. Dat is begrijpelijk, en er zit zeker een kern van waarheid in, echter waren er simpelweg geen toppers beschikbaar in januari. Zelfs als er geboden zou worden op een topspeler, wordt dat vrijwel altijd afgewezen in januari. Een topper als Juan Mata is een uitzondering, maar Arsenal heeft op die positie geen versterking nodig. Er zijn echter wel signalen geweest waren getoond werd dat Arsenal een andere weg is ingeslagen. Op spelers als Luis Suárez, Gonzola Higuain en Julian Draxler werd geboden, maar geen enkele van die spelers is daadwerkelijk gecontracteerd. De ambitieuze aankoop van Mesut Özil op de laatste dag van de zomertransfermarkt heeft daarmee nog geen vervolg gekregen.

Komende zomer zal de zomer van de waarheid worden. De eerdere excuses over een krap budget gelden dan niet meer, en zelfs de meest loyale aanhangers van Wenger zullen eindelijk de gewenste versterkingen willen zien. Komend jaar zal blijken of Wenger in staat is die laatste stap te zetten met Arsenal: de stap naar de absolute top. Voor die stap zijn uiteraard meer versterkingen nodig, want aan Özil werd versterkingen beloofd door Wenger. Wat Arsenal nog tekortkomt, is snelheid, directheid, fysiek, scorend vermogen en meer kwaliteit bij dodespelmomenten. Een betere medische staf mag er ook bij, want ook dit seizoen wordt de club geteisterd door ontelbaar veel blessures bij belangrijke spelers. Wenger heeft een onderzoek gestart naar de mogelijke oorzaken van de blessureoverschot, maar hij had daar al vijf jaar geleden mee kunnen beginnen.

Ondanks alle tegenslag zijn er verscheidene tekenen dat er veel zal gebeuren bij de club komend jaar. In de jeugdopleiding van de club zullen er nieuwe gezichten verschijnen: onder andere Andries Jonker is al aangesteld om vanaf 1 juli de manager van de jeugdopleiding te zijn. Verder komen de Nederlanders Frans de Kat en Jan van Loon de staf versterken, en zal de vertrekkende Terry Burton (de huidige trainer van de jeugd onder de 21) opgevolgd worden door Carl Laraman, die zich momenteel nog bezighoudt met de jeugd onder de achttien jaar. Frans de Kat zal samen met Kwame Ampadu, de huidige coach van de jeugd onder de zestien, de jeugd onder de achttien trainen, en Jan van Loon zich zal bezighouden met de spelers onder de zestien jaar.

De blessuregolf in het team zal moeten worden opgelost. Door de blessures in de tweede seizoenshelft werd de titel verspeeld, doordat de selectie niet breed genoeg is om op alle fronten mee te strijden. Er zullen dus zowel directe als breedteversterkingen nodig zijn in de zomer, en er gaan in de media genoeg geruchten rond over mogelijke versterkingen. Directe versterkingen zullen vooral op de spitspositie moeten gebeuren, en voor de balans van het team moet er ook een goede verdedigende middenvelder komen. De gebeurtenissen in de zomer zullen bepalend zijn voor het nieuwe beleid dat de club hanteert. Skeptici geloven niet dat er ambitieuze aankopen gedaan zullen worden, en het is aan de club om het tegendeel te bewijzen. Wenger heeft aangetoond dat de club daartoe in staat is met Özil, en heeft ambitie getoond door op spelers als Suàrez te bieden, maar de daadkracht ontbreekt nog. Met de nieuwe inkomsten van onder andere Puma moet die daadkracht versterkt worden, en de onderhandelingen succesvol laten zijn. De nieuwe gezichten moeten er tevens voor zorgen dat er meer jeugdspelers vanuit de opleiding doorstromen, want er bevinden zich daarin een aantal grote talenten: Gedion Zelalem, Daniel Crowley, Jack Jebb en nog een aantal.

Aan het eind van de zomerse transfermarkt is het Wengers ultimatum. De resultaten zullen bepalend zijn voor het vertrouwen van de aanhang in de manager, en veel trouwe aanhangers vinden dat Wenger na het huidige seizoen nog één seizoen verdient om het verdiende geld uit te geven. Wanneer hij erin slaagt het team een niveau hoger te laten presteren, zullen de meeste fans vertrouwen in hem blijven houden. Wanneer hij er niet in slaagt de juiste aankopen te doen en het team daarmee een niveau hoger te tillen, is het tijd voor verandering. Zelfs de legendarische Arsène Wenger heeft een houdbaarheidsdatum, en deze zal of verlopen op 1 september 2014, of verlengd worden. Wat er ook gebeurt, de tijd is aangebroken voor Arsène Wenger.

Meer nieuws

'Feyenoord grijpt mis: target één stap verwijderd van transfer naar Spanje'
1
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
15
Van Nistelrooij heeft gesprekken gevoerd om weer aan de slag te gaan als trainer
7
'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
9
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
1
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties