De Vrij kent ongelukkig Serie A-debuut en gaat onderuit in Milaan

De Vrij maakte voor 8,5 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Lazio en noteerde vorige week zondag, in de met 7-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen het onbetekenende Bassano Virtus, zijn eerste doelpunt in dienst van i Biancocelesti. De echte test kwam echter zondag en De Vrij zal met gemengde gevoelens terugkijken op de avond in Milaan. De Oranje-international was immers direct betrokken bij twee tegendoelpunten.

Na zeven minuten opende Milan de score: Stephan El Shaarawy liep De Vrij er erg gemakkelijk uit en op aangeven van de aanvaller schoot Keisuke Honda binnen. De start van de thuisploeg was veelbelovend, al bleef die magere voorsprong nog wel de hele helft staan. Negen minuten na rust werd het 2-0: Sulley Muntari prikte van dichtbij een voorzet van Ignazio Abate tegen de touwen. Die goal kwam op een psychologisch slecht moment voor Lazio, want men begon net wat meer grip te krijgen.

De Vrij pakte na 66 minuten een gele kaart na een overtreding op Jérémy Ménez en een aantal seconden later versierde Ménez een strafschop, door na licht contact met De Vrij gewillig naar het gras te gaan. De Fransman maakte het karwei zelf af: 3-0. De wedstrijd leek hierdoor wel gespeeld, al kwam Lazio nog wel terug via een eigen goal van Alex. In de slotseconde stopte Diego López een strafschop van Antonio Candreva. Filippo Inzaghi zal tevreden terugkijken op zijn eerste competitieduel als coach van Milan.