Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De ware Mario Balotelli (deel 1)

Laatste update:

Mario Burwuah werd geboren op 12 augustus 1990 in Palermo. Zijn ouders zijn Ghanese vluchtelingen en wilden hun kind een goede toekomst geven. Zij lieten Mario op tweejarige leeftijd achter in een ziekenhuis in Brescia waar hij vervolgens korte tijd werd opgenomen. De rechter wees hem een gezin toe en zodoende kwam hij terecht bij de familie Balotelli, waar hij in Brescia samen met twee nieuwe broers en een zus opgroeit. Omdat hij geen Italiaanse ouders heeft, moest Balotelli wachten tot zijn achttiende verjaardag om de Italiaanse nationaliteit aan te mogen nemen.

Buiten zijn nieuwe ouders zorgen ook zijn twee broers nauwlettend voor Mario. Op school wordt hij gediscrimineerd omdat hij de enige donkere jongen is. Hij heeft een behoorlijk zware jeugd en dit maakt Mario een jongen met een ijzersterke persoonlijkheid, maar ook iemand die bijna geen mens vertrouwt, een eigen wil heeft en bijna niets van anderen aanneemt. Later zal blijken dat deze persoonlijkheid hem wel eens in de weg zal zitten bij mensen die zijn geschiedenis niet kennen. Massimo Moratti begrijpt hem wel en ziet hem als een zoon. Hij zal altijd achter Balotelli staan en hem altijd helpen.

Het begon allemaal op zijn vijfde jaar, toen begon Mario met voetballen. Hij komt terecht bij een lokaal voetbalteam in Brescia waar men toen al verrast was over zijn voetbalkunsten. Hij sloeg enkele teams over en kwam als jongste speler in het hoogste jeugdteam. Hij was zeer gedreven en liep altijd met een bal. Hij kende een vrij eenzame jeugd en speelde vaak alleen voetbal. Hij zocht regelmatig een berg op om hier aan zijn balbeheersing te werken. Als hij de bal verloor moest hij als straf naar beneden om de bal te halen om het vervolgens weer overnieuw te doen. Mario leerde zichzelf voetballen. In 2001 wordt hij gevraagd door Lumezzane waar hij zijn carrière voor vijf jaar vervolgt. Op zijn vijftiende jaar promoveerde hij naar het eerste team dat in de Serie C1 actief was. Eigenlijk moet je zestien jaar zijn om hier te mogen spelen, maar men maakte een uitzondering voor Mario en hij werd hiermee de jongste speler ooit in de Italiaanse Serie C1.

Zijn club lijkt goud in handen te hebben en wil hem niet kwijt. Toch kijkt Balotelli op zijn zestiende jaar verder. Hij mag op proef bij FC Barcelona komen en na vijf dagen te hebben meegetraind is men verwonderd over zijn talent. Hij mag naar Barcelona komen en inmiddels staan er meerdere clubs waaronder ook Chelsea en Liverpool om hem te springen. Balotelli laat zich echter nog niet gek maken en denkt eerst goed na. Aangezien hij pas over twee jaar zijn Italiaanse nationaliteit zou krijgen besloot hij om in Italië te blijven. Hier stonden alle clubs voor hem in de rij, maar samen met zijn broers die tevens zijn zaakwaarnemers waren, besloot hij op de allerlaatste dag op het aanbod van Inter te gaan. Zo kon hij bij familie Balotelli in Brescia blijven wonen en kan Inter hem met hun sterke jeugdopleiding veel bieden in de toekomst.

Mario begint bij Inter bij het team onder de zestien jaar en werd met zijn uitzonderlijk talent zonder aanvoerdersband alsnog de leider van het team. In twintig wedstrijden scoorde hij negentien goals. Hierna mocht hij naar het team onder achttien jaar waar hij na vier maanden het niveau al ontgroeide. Hij mag als één van de jongste spelers ooit naar het belofteneltal van Inter waar hij in elf duels acht belangrijke goals scoort. Met zijn goals brengt hij dit team de scudetto en wint hij even later het Viareggio toernooi dankzij onder andere een prachtige omhaal in de slotfase van de halve finale. Mario staat bekend om zijn ongekende techniek, zijn tactisch inzicht, zijn snelheid en zijn zeer precieze en harde schoten. Je kunt eigenlijk wel stellen dat Mario alle voetballende kwaliteiten heeft die een speler nodig heeft.

Op zeventienjarige leeftijd mag Mario zijn debuut maken tegen Cagliari door twee schamele minuten te mogen spelen. In zijn volgende wedstrijd stond hij 90 minuten in de basis en scoorde hij twee goals. Hierna volgt de winterstop waarin Mario naar Brazilië vliegt om daar voor het goede doel vriendschappelijke wedstrijden te organiseren voor kansarme kinderen. Zijn definitieve doorbraak volgde even later toen hij Inter de Coppa Italia bracht door onder andere ook twee maal tegen Juventus te scoren. Zijn bijnaam luidt hierna 'Super Mario Balotelli'. Even later scoorde hij met achttien jaar en 85 dagen als jongste speler ooit voor Inter in de Champions League.

Inmiddels heeft iedereen kennis gemaakt met de speler Balotelli. Niet alleen de clubs stonden om hem te springen, ook beide nationale elftallen waar hij voor mocht kiezen. De bondscoach van Ghana wilde alles doen om Mario daarheen te halen, terwijl Mario nog nooit in het land is geweest en daar niemand kent. Hij zegt zich Italiaan te voelen, Italiaan te zijn en wil zodoende enkel voor het Italiaans elftal uitkomen. Hij gaat dan ook in op het aanbod van Casiraghi en speelt zich direct in de basis bij Italië -21. Her en der roept men dat Mario mee moet naar het WK omdat de aanvoer voorin niet groots is bij het Italiaans elftal. Lippi wil er echter nog niets van weten en zegt dat zijn tijd nog wel komt.

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
0
Langst dienende speler uit de selectie gaat AZ na 188 wedstrijden verlaten
4
Premier League-club is het zat en maakt werk van schrappen VAR
27
Amateur van Hercules maakt absolute droomtransfer naar Borussia Dortmund
6
De EK-selectie van Frankrijk: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
19
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties