Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De weg omhoog is weer gevonden!

Laatste update:

Een paar weken later kijk ik weer naar de stand. De competitie is afgelopen en FC Volendam is op een zestiende plaats geëindigd. Met 35 punten, een voorsprong van maar zes punten op de nummer laatst. Verder zijn er dit seizoen 61 doelpunten gescoord en hebben de palingboeren er maar liefst 81 uit het eigen net moeten vissen. Dit betekent dat ze samen met FC Eindhoven het meeste aantal tegendoelpunten van alle clubs hebben moeten incasseren. Erg slecht, voor een club die na een jaar Eredivisie weer terug is in de Jupiler League.

Weer een paar weken verder lees ik op Voetbalzone dat Frans Adelaar naar Sparta was gevlucht. Gevlucht voor een jaar in de Jupiler League. Hij vertelde nog wel dat hij het erg naar zijn zin had gehad in Volendam en hij verontschuldigde zich aan de supporters voor de onverwachte overgang naar Sparta. Als vervanger voor Adelaar werd Edward Sturing van Vitesse gehuurd. Vooraf leek het een goede beslissing, maar achteraf bleek het helemaal verkeerd uit te pakken. Van het gedurfde voetbal dat in de eredivisie werd gespeeld was niet veel meer over. Ik wil niet alle schuld op Sturing afschuiven, maar mede verantwoordelijk was hij hieraan wel. De supporters vonden blijkbaar wel dat het zijn schuld was, afgaand op het vele 'Sturing rot op' gezang dat elke wedstrijd door het stadion galmde. Sturing besloot dan ook de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. Johan Steur nam voor de rest van het seizoen zijn taken over als interim-trainer.

Een groot deel van de verdediging besloot ook om Volendam na de degradatie uit de eredivisie te verlaten. Jeroen Verhoeven ging voor een hoger salaris naar Ajax, wat ik wel kan begrijpen. Verder ging Gerry Koning voor de uitdaging bij SC Heerenveen en nam Adelaar Tim Bakens mee naar Sparta. Hiermee waren er drie basiskrachten uit de verdediging weg bij FC Volendam wat negatieve gevolgen bleek te hebben. Er werden te veel tegendoelpunten gescoord waardoor er veel punten werden verloren. Het andere oranje gleed steeds verder af en dus werd mijn droom om na één jaar weer terug te keren naar de eredivisie uiteengespat.

Na het teleurstellend verlopen seizoen besloten de Wijdbroeken dat het anders moest. Als nieuwe coach werd Gert Kruys gepresenteerd. Kruys kwam van FC Dordrecht, waarmee hij het afgelopen seizoen een dertiende plaats behaalde. Verder werden Barry Opdam en Olaf Lindenbergh gehaald. Hiermee werd een hoop ervaring binnengehaald, wat zeker ten goede komt voor de selectie. Ook werden de Hongaar László Zsidai en oud-speler Charles Dissels naar het palingdorp gehaald. Hiermee moesten de wijdbroeken weer mee gaan doen voor een plek in de bovenste regionen van de Jupiler League.

Het is 13 augustus 2010. Het nieuwe Jupiler League seizoen gaat eindelijk weer beginnen. FC Volendam begint met een uitwedstrijd in Limburg bij MVV in Maastricht. De wedstrijd gaat richting het eind als doelman Ruud Boffin van MVV een grove fout maakt. Hierdoor maakt Volendam de 2-2, wat uiteindelijk ook de eindstand blijkt te worden. Eindelijk lijkt het weer een beetje mee te zitten. De volgende wedstrijd is tegen FC Dordrecht, de oude club van coach Kruys. Het andere oranje wint met 1-0, wat vier punten uit twee wedstrijden betekent.

De volgende wedstrijd is thuis tegen Telstar. Een tijdje staan de wijdbroeken met 1-0 achter, maar weer wordt er tegen het eind van de wedstrijd de gelijkmaker gescoord. Er is weer een puntje bij waardoor de palingboeren nu op vijf punten uit drie wedstrijden staan. De week daarop moet er uit in Waalwijk tegen RKC worden gespeeld. Uiteindelijk wordt het 2-2, wat zeker geen slecht resultaat is tegen de degradant uit de eredivisie. Na vier wedstrijden is Volendam nog steeds ongeslagen en het lijkt weer een beetje de goede kant op te gaan.

De weken daarop worden er wedstrijden tegen Almere City FC, AGOVV, Fortuna Sittard en Sparta gespeeld. De eerste drie wedstrijden worden alle gewonnen, wat betekent dat de het andere oranje nog een kans maakt om de eerste periode te winnen. Er moet dan wel van Sparta worden gewonnen en ook zijn de wijdbroeken nog afhankelijk van het resultaat van FC Zwolle. Er wordt helaas gelijk gespeeld tegen Sparta en FC Zwolle wint na het falen van meerdere ploegen de periodetitel.

Het is nu 6 oktober, bijna tien uur 's avonds. Ik open NOS Teletekst en kijk weer naar de stand in de Jupiler League. Nu met een heel ander gevoel. Ik ben weer blij en trots als ik naar de stand kijk. Mijn cluppie draait weer bovenin mee en staat op een derde plaats, met evenveel punten als de nummer één en twee. We doen weer mee voor promotie naar de eredivisie en daardoor gloort er weer hoop bij mij van binnen. De weg omhoog is weer gevonden!

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
22
Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
3
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
17
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
23
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
72

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties