Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

De zeven doelen van Florentino Pérez in zijn vijfde mandaat bij Real Madrid

Laatste update:

Vijf jaar later kwam de droom van Pérez alsnog uit. Lorenzo Sanz kon niet leunen op de winst van de Champions League in Parijs, ten koste van Valencia, en zodoende maakte ook de voetbalwereld kennis met de 53-jarige Pérez, een van de succesvolste bouwondernemers in de Spaanse geschiedenis. Hij leidde met spectaculaire uitgaven het tijdperk van de Galácticos in, maar na een paar tegenvallende jaren stapte Pérez, zichtbaar vermoeid, in 2006 echter op, om drie jaar later weer terug te keren.

Vandaag de dag is Pérez onaantastbaar als voorzitter van Real Madrid. Enerzijds omdat een presidentskandidaat minimaal twintig jaar lid moet zijn van Real Madrid én een garantstelling van 75 miljoen euro moet kunnen krijgen van een Spaanse bank, anderzijds omdat los Merengues bezig zijn aan een sublieme reeks. Sinds 2013 werden liefst negen prijzen aan de imposante en uitpuilende vitrines in het Santiago Bernabéu toegevoegd. Vooral het driemaal winnen van de Champions League in vier jaar tijd heeft ervoor gezorgd dat Pérez in aanzien is gestegen. Na wijlen Santiago Bernabéu (31 titels in 35 jaar tijd) is de Madrileen (19 titels in 14 jaar tijd) de meest succescolle preses in de roemrijke geschiedenis van Real Madrid en niemand die ook maar overweegt om zich kandidaat te stellen. Pérez heeft hoe dan ook nog grote uitdagingen voor zich liggen, zeven om precies te zijn.

Cristiano Ronaldo wikt en weegt zijn toekomst in Madrid nu hij wordt vervolgd voor belastingfraude. De clubtopscorer aller tijden zou volgens de officier van justitie 14,7 miljoen euro hebben achtergehouden voor de fiscus én bewust zijn van het feit dat hij een illegale 'bedrijfsstructuur' gebruikte om tussen 2011 en 2014 zijn inkomsten van portrechtrechten in Spanje te verbergen. Het is nu aan Pérez om ervoor te zorgen dat Ronaldo zijn, in november 2016 ondertekende, contract tot medio 2021 uitdient, óf in de zomer voor een financieel aantrekkelijke uitgaande transfer zorgt zónder dat de selectie van trainer Zinédine Zidane daar in sportief opzicht op achteruit gaat.

Het tijdperk-Pérez wordt gekenmerkt door het komen en gaan van trainers. Alleen José Mourinho zat drie seizoenen op de bank. Vicente Del Bosque, José Antonio Camacho, Carlos Queiroz, Vanderlei Luxemburgo, Ramón López Caro, Manuel Pellegrini en Rafa Benítez hadden geen continuïteit, terwijl Carlo Ancelotti zijn driejarige contract, ondanks het winnen van de Champions League, niet mocht uitdienen. Zidane heeft voorlopig veel krediet na het winnen van twee Champions League's en een landstitel in anderhalf jaar tijd, maar Pérez zou veel punten scoren als hij op de Franse oefenmeester blijft bouwen als het komende seizoen van de hoofdstedelingen onverhoopt tegenvalt.

Real Madrid heeft nog nooit een treble gewonnen. De verovering van de landstitel én de Champions League in één seizoen was ook al decennialang niet meer voorgekomen. Nu Real Madrid de eerste club is die de Champions League tweemaal op rij heeft gewonnen, moet het winnen van treble de voornaamste doelstelling voor de komende jaren zijn. De regerend landskampioen van Spanje zal hoe dan ook constanter moeten gaan presteren op nationaal niveau. De landstitel ging tot afgelopen seizoen vier jaar op rij naar aartsrivaal Barcelona of stadsgenoot Atlético Madrid.

Het transferbeleid van Real Madrid moet niet rigoureus worden veranderd. De topclub gaf in de loop der jaren weliswaar veel geld uit aan stervoetballers als James Rodriguez, Gareth Bale en binnenkort wellicht Kylian Mbappé, maar tegelijkertijd was er ook plaats voor Spaans talent als Nacho Fernández, Marco Asensio en Lucas Vázquez. Het vertrek van een ervaren kracht als Pepe wordt opgevangen met de twintigjarige Jesús Vallejo, die afgelopen seizoen op huurbasis voor Eintracht Frankfurt een uitstekende indruk in de Bundesliga achterliet en nu op het EK Onder-21 een van de Spaanse basiskrachten is.

De terugkeer van Real Madrid Castilla in LaLiga2, het tweede niveau van Spanje, moet een van de voornaamste doelstellingen van Pérez zijn. Er is geen beter platform voor talenten om zich elke week op niveau tentoon te kunnen stellen aan voetbalminnend Spanje. Onder leiding van de Argentijnse oud-voetballer Santiago Solari slaagde Real Madrid Castilla er afgelopen seizoen niet eens in om zich voor de play-offs om promotie te kwalificeren. De verwachting is echter dat de selectie van nieuwe impulsen zal worden voorzien en dat enkele interessante talenten van Real Madrid Juvenil A zullen doorstromen, om daarmee promotie naar het op een na hoogste niveau te bewerkstelligen.

De grote verbouwingen aan het Santiago Bernabéu zijn inmiddels begonnen en nemen tot eind 2019 in beslag. Het stadion krijgt een verschuifbaar dak, boven in het stadion komt een 360 graden-scorebord van led-verlichting en ook aan de buitenkant van het stadion komt led-verlichting die in kleur en helderheid variabel is. Na de verbouwing zal de capaciteit van het stadion met drieduizend zitplaatsen toenemen tot 84.044. Een project met een kostenpost van vierhonderd miljoen euro en dat op lange termijn moet leiden tot meer inkomsten in de clubkas. Het is aan Pérez om er tegen die tijd voor te zorgen dat de voetbaltempel een interessante en financieel aantrekkelijke sponsornaam krijgt.

Van alle Europese topclubs is Manchester United het meeste geld waard: ruim drie miljard euro. Dat bleek uit een analyse van KPMG naar de ondernemingswaarde die de 32 belangrijkste clubs in Europa vertegenwoordigen. Manchester United zag zijn waarde ondanks het mislopen van de kwalificatie voor de Champions League met zeven procent groeien tot iets meer dan drie miljard en dat is ruim honderd miljoen euro meer dan de nummer twee op de ranglijst, Real Madrid. Pérez zou Pérez niet zijn als hij ook op deze lijst de eerste positie wil heroveren. De sportieve successen van de voorbije jaren én de verbouwing van het Santiago Bernabéu kunnen daarvoor zorgen.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
5
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties