Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Debat laait op in Engeland na foto uit aantekeningenboekje Holland

Laatste update:

Volgens analist Frank Lampard hadden de kranten de foto voor zichzelf moeten houden. De trainer van Derby County, werkzaam als analist van de BBC, ziet liever dat de media zich dienend opstellen tegenover de nationale ploeg. "We weten nog niet of dit ook daadwerkelijk het elftal is dat begint tegen Panama, maar de namen hadden nooit mogen lekken. Het verbaast me niet, want ik heb genoeg grote toernooien meegemaakt en ik weet hoe die dingen werken. Maar er heerst nu een positief gevoel over het Engelse elftal en dat hoeven we niet in gevaar te brengen", vindt Lampard.

"De media zeurden steeds om meer toegang tot de spelers en dat hebben ze gekregen. Dan gebeurt zoiets. Het zou makkelijk geweest zijn om het in de doofpot te stoppen, want op zo'n moment wil je samenwerken", stelt de voormalig middenvelder. "Maar dat is niet wat er gebeurde. Aan de andere kant moeten we er niet te zwaar aan tillen. Het is immers, en dit klinkt negatief, slechts een groepswedstrijd tegen Panama. Het zou anders geweest zijn als de media zoiets deden voor een kwartfinale tegen Brazilië."


Bondscoach Gareth Southgate neemt de media echter niets kwalijk. Hij heeft respect voor de journalistieke functie van nieuwsgaring en ontkent bovendien dat de gelekte namen ook daadwerkelijk de opstelling zullen vormen tegen Panama. "Ik begrijp volledig dat de media de taak hebben om nieuws te melden. Het is voor een ploeg zeker een voordeel als je de tactiek van de tegenstander kent, maar ik verwacht niet dat de media zich opstellen als supporter van ons en onze werkwijze. Ik weet dat de media graag zien dat we het goed doen."

"Vorige week was ons elftal drie dagen van tevoren al bekend", lacht Southgate zaterdag op een persconferentie. "Daar heb je geen controle over, dus ik maak me er niet druk om. De foto die is gelekt, was trouwens niet eens het elftal. Ik begrijp dat sommige journalisten hard zijn aangepakt op sociale media. Sorry daarvoor: dat wens ik niemand toe, want ik weet zelf hoe het is." De groepswedstrijd tussen Engeland en Panama staat voor zondagmiddag op het programma. The Three Lions begonnen het EK met een 1-2 overwinning op Tunesië.

-
Met wie ben je het meer eens?

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
0
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
4
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
25
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
21
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties