Debutant Gonzalo Higuain kan 4-0 nederlaag van Chelsea niet voorkomen

Bournemouth - Chelsea 4-0
De bezoekers hadden in de eerste 45 minuten bijna zeventig procent balbezit. Op een kopbal van Mateo Kovacic tegen de lat in de zevende minuut na, had het team van Sarri echter amper uitzicht op een doelpunt. Debutant Gonzalo Higuain zat in de tang bij Nathan Aké en Lewis Cook en kon niet het verschil maken. Bournemouth stond in de eerste dertig minuten vooral op de eigen helft, maar kwam desondanks in de eerste helft tot enkele goede counters via de razendsnelle Joshua King en David Brooks.

Bournemouth nam anderhalve minuut na de rust de leiding. Brooks ontving de bal uit een ingooi en leverde het leer in bij King, die alle tijd had om Kepa Arrizabalaga te verschalken: 1-0. Ngolo Kanté had na nog geen uur spelen een dot van een kans op de 1-1, maar zijn balbehandeling liet hem in de steek. Een dure misser, daar Brooks via een één-twee met King profiteerde van balverlies van David Luiz: 2-0.

Een kwartier voor tijd pikte ook King zijn goal mee, na goed voorbereidend werk van Junior Stanislas en Nathaniel Clyne. Higuain stond toen al niet meer op het veld: hij was in de 65e minuut vervangen door Olivier Giroud. De Argentijn zag vanaf de zijkant hoe in de laatste minuten ook nog de 4-0 viel: Charlie Daniels rondde af op aangeven van Jordon Ibe.

Southampton - Crystal Palace 1-1
Het team van Ralph Hasenhüttl werkte een slechte eerste helft af en de ruststand van 0-1 was op basis van het spel van de bezoekers dan ook verdiend. Vier minuten voor de onderbreking ontving Wilfried Zaha de bal van Andros Townsend en schoot hij het leer laag binnen: het was voor de aanvaller zijn eerste doelpunt sinds september. Crystal Palace was na rust dicht bij de 0-2, maar tegen de verhouding in verscheen in de 77e minuut de 1-1 op het scorebord. James Ward-Prowse schoot bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Zaha haalde niet het einde van de wedstrijd: hij kreeg een tweede gele kaart voor cynisch applaus jegens scheidsrechter Andre Marriner. Beide teams schieten met een gelijkspel niets op en blijven in de onderste regionen verkeren.